Smażone szparagi i groszek
Smażone szparagi i groszek mogą być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru przystawek. Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i wegetariański przepis na lakto ovo przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 1,03 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 66 kalorii, 3 g białka i 4 g tłuszczu. Ten przepis przygotowało 10 osób i zrobi je ponownie. Mieszanka szparagów, groszku cukrowego, soli morskiej i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 95%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy obejmują smażone szparagi i groszek, wiosenną sałatkę ze szparagów, ramp, groszku i groszku z jajkiem w koszulce i winegretem ze skórki cytryny oraz wiosenną sałatkę ze szparagów, ramp, groszku i groszku z jajkiem w koszulce i skórką cytryny Flakonik na sole trzeźwiące.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Odetnij twarde końcówki szparagów i pokrój łodygi ukośnie na 2-calowe kawałki. Odłam końcówki łodyg groszku cukrowego i pociągnij sznurek wzdłuż warzywa.
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu i dodaj szparagi i groszek.
W razie potrzeby dodaj sól, pieprz i płatki czerwonej papryki do smaku. Gotuj przez około 5 do 10 minut, aż będzie al dente, od czasu do czasu mieszając.
Posyp solą morską i podawaj na gorąco.