Smażone Ravioli śliwkowe z kremem miętowym
Przepis smażone Ravioli śliwkowe z kremem miętowym może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 75 godzin. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 45 g tłuszczu, oraz w sumie 623 kalorie. Na 2,83 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. 102 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka jędrnych dojrzałych, sok z cytryny, konfitury śliwkowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Smażone Ravioli & Miętowe Pesto Z Pietruszki, Karmelizowane Ravioli Śliwkowe, oraz Proste Ravioli Groszkowe Z Miętą.
Instrukcje
Przetwory odcedzić na grubym sicie ustawionym nad miską, lekko naciskając na ciała stałe i rezerwując syrop.
Przełożyć osuszone przetwory do miski i wymieszać z posiekanymi śliwkami.
Umieść 1 wonton wrapper na lekko posypanej mąką powierzchni, utrzymując Pozostałe wrappery pokryte folią, i umieścić zaokrągloną łyżeczkę mieszanki śliwkowej w środku. Delikatnie zwilż krawędzie owijki opuszkami palców zanurzonymi w wodzie i złóż owijkę na pół, tworząc trójkąt, naciskając wokół wypełnienia, aby wypchnąć powietrze i mocno dociskając krawędzie, aby je uszczelnić.
Przenieś do suchego ręcznika kuchennego i zrób 11 więcej ravioli w ten sam sposób.
Rozgrzać 2 cale oleju w 4-quart ciężkiego garnka, aż zarejestruje 191° na termometr głębokiego tłuszczu. Smażyć ravioli w 4 partiach, obracając je na złoty kolor, około 1 1/2 minuty.
Przenieść jako smażone łyżką szczelinową do ręczników papierowych do odsączenia.
Zmiażdżyć liście mięty w soku z cytryny za pomocą moździerza i tłuczku, a następnie przelać do miski.
Ubij w śmietanie i cukierkach cukier i ubijaj do uzyskania miękkich szczytów.
Kurz ravioli z cukrem cukierniczym, mżawka syrop śliwkowy wokół nich i dollop śmietana miętowa na boku.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Mazzei Fonterutoli Chianti Classico. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 32 dolarów.
![Mazzei Fonterutoli Chianti Classico]()
Mazzei Fonterutoli Chianti Classico
"Dużo mięsa, jagód i śliwek na nosie i podniebieniu. Pełne, z aksamitnymi taninami i długim, bogatym wykończeniem. Dekadencki styl, który lubię. Poważna jakość dla rocznika. W 2002 roku nie było Castello, więc został on zmodernizowany."- Wine Spectatorkolor: głęboki fioletowo-czerwony, ale jasny i wyjątkowo skoncentrowany.Bukiet: niezwykle intensywny i złożony z zapachami wiśni i malin w towarzystwie lekkich, pikantnych odcieni.Smak: wpływ w ustach jest ostry, ale miękki ze względu na znaczną strukturę tanin, w których wyróżniają się te, które są miękkie i dobrze zaokrąglone. Kwasowość łączy się z ciałem wina i pomaga w przekazywaniu przyjemnych doznań ciepła i siły. Wino ma długie wykończenie, które jest niezwykłe dla zwykłego Chianti Classico.