Smażone przegrzebki morskie z Linguini w sosie ziołowo-winnym

Smażone przegrzebki morskie z Linguini w sosie ziołowo-winnym
Smażone przegrzebki morskie z Linguini w sosie ziołowo-winnym mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera około 20g białka, 41g tłuszczu i w sumie 1012 kalorii. Ten przepis serwuje 2 i kosztuje 8,57 USD za porcję. 2 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Mieszanka soli i pieprzu, wina, bazylii i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać szampana, możesz podążać za tym daniem głównym z Szampańskie babeczki z włoskim kremem jako deser. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz pescatarian dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 79%. Podobne przepisy obejmują Smażone przegrzebki i ziołowy SOS maślany, Smażone przegrzebki z sosem maślanym ziołowym i Orzo, oraz Pieczone przegrzebki morskie z chrupiącą bezglutenową polewą.

Instrukcje

1
Umieść duży garnek z wodą na dużym ogniu i zagotuj makaron. Po zagotowaniu dodaj trochę soli i ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Wstrzymaj uruchamianie przegrzebków, aż upuścisz makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Usuń małże z przegrzebków, a następnie ręcznikiem papierowym osusz je i dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
3
Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Dodaj 1 łyżkę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, około 1 obrót wokół patelni i 2 łyżki masła. Gdy masło rozpuści się w oleju, dodaj przegrzebki. Brązowe przegrzebki 2 minuty z każdej strony, następnie wyjmij z patelni i przykryj luźno folią, aby się ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 C. Białego Cukru1 C. Białego Cukru
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Dodaj dodatkową mżawkę oliwy z oliwek na patelnię i dodaj czosnek, szalotkę, pokruszone płatki czerwonej papryki, tymianek, trochę soli i pieprzu. Zmniejsz trochę ogień i smaż czosnek i szalotkę przez 1 do 2 minut, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Dodaj wino na patelnię i uwolnij wszelkie kapanie patelni. Zmniejsz wino o 1 minutę, a następnie dodaj wywar z owoców morza. Kontynuuj gotowanie przez około 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kwarta (4 Szklanki) Bulionu Z Owoców Morza1 Kwarta (4 Szklanki) Bulionu Z Owoców Morza
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Dodaj bazylię, pietruszkę, skórkę z cytryny i sok oraz pozostałą 1 łyżkę masła, wstrząśnij i mieszaj, aż masło się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
8
Dodaj ugotowane linguini i gotuj przez około 30 sekund, aby połączyć i pozwolić makaronowi wchłonąć SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe KawałkiPomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe Kawałki
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
9
Podziel makaron na 2 talerze do serwowania i na wierzch z zarezerwowanymi przegrzebkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
10
Do sałatki bocznej w misce połącz rukolę i pomidory, skrop odrobiną oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, odrobiną octu balsamicznego i dopraw solą i pieprzem. Rzuć, aby pokryć i podać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 C. Białego Cukru1 C. Białego Cukru
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
A na deser opłucz truskawki i ułóż na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżki Niskosłodzonej Konfitury Truskawkowej1/2 łyżki Niskosłodzonej Konfitury Truskawkowej
12
Podawać z lampką szampana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Okruchy Czekoladowych Herbatników Graham (około 14 Całych Herbatników)Okruchy Czekoladowych Herbatników Graham (około 14 Całych Herbatników)

Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Chenin Blanc

Pinot Noir, Chardonnay i Chenin Blanc to moje najlepsze typy przegrzebków. Chardonnay i chenin blanc świetnie pasują do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli Twoje przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzonego pinot noir. Winnica Eden Rift Valliant Pinot Noir z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
Eden Rift Valliant Vineyard Pinot Noir
Eden Rift Valliant Vineyard Pinot Noir
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia40
Magazyn