Smażone przegrzebki morskie z Linguini w sosie ziołowo-winnym

Smażone przegrzebki morskie z Linguini w sosie ziołowo-winnym
Smażone przegrzebki morskie z Linguini w sosie ziołowo-winnym mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera około 20g białka, 41g tłuszczu i w sumie 1012 kalorii. Ten przepis serwuje 2 i kosztuje 8,57 USD za porcję. 2 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Mieszanka soli i pieprzu, wina, bazylii i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać szampana, możesz podążać za tym daniem głównym z Szampańskie babeczki z włoskim kremem jako deser. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz pescatarian dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 79%. Podobne przepisy obejmują Smażone przegrzebki i ziołowy SOS maślany, Smażone przegrzebki z sosem maślanym ziołowym i Orzo, oraz Pieczone przegrzebki morskie z chrupiącą bezglutenową polewą.

Instrukcje

1
Umieść duży garnek z wodą na dużym ogniu i zagotuj makaron. Po zagotowaniu dodaj trochę soli i ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Wstrzymaj uruchamianie przegrzebków, aż upuścisz makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Usuń małże z przegrzebków, a następnie ręcznikiem papierowym osusz je i dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
3
Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodaj 1 łyżkę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, około 1 obrót wokół patelni i 2 łyżki masła. Gdy masło rozpuści się w oleju, dodaj przegrzebki. Brązowe przegrzebki 2 minuty z każdej strony, następnie wyjmij z patelni i przykryj luźno folią, aby się ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodaj dodatkową mżawkę oliwy z oliwek na patelnię i dodaj czosnek, szalotkę, pokruszone płatki czerwonej papryki, tymianek, trochę soli i pieprzu. Zmniejsz trochę ogień i smaż czosnek i szalotkę przez 1 do 2 minut, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodaj wino na patelnię i uwolnij wszelkie kapanie patelni. Zmniejsz wino o 1 minutę, a następnie dodaj wywar z owoców morza. Kontynuuj gotowanie przez około 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kwarta (4 Szklanki) Bulionu Z Owoców Morza1 Kwarta (4 Szklanki) Bulionu Z Owoców Morza
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Dodaj bazylię, pietruszkę, skórkę z cytryny i sok oraz pozostałą 1 łyżkę masła, wstrząśnij i mieszaj, aż masło się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
8
Dodaj ugotowane linguini i gotuj przez około 30 sekund, aby połączyć i pozwolić makaronowi wchłonąć SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe KawałkiPomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe Kawałki
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
9
Podziel makaron na 2 talerze do serwowania i na wierzch z zarezerwowanymi przegrzebkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
10
Do sałatki bocznej w misce połącz rukolę i pomidory, skrop odrobiną oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, odrobiną octu balsamicznego i dopraw solą i pieprzem. Rzuć, aby pokryć i podać.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
11
A na deser opłucz truskawki i ułóż na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Winogrona Czerwone BezpestkoweWinogrona Czerwone Bezpestkowe
12
Podawać z lampką szampana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Okruchy Czekoladowych Herbatników Graham (około 14 Całych Herbatników)Okruchy Czekoladowych Herbatników Graham (około 14 Całych Herbatników)

Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Chenin Blanc

Pinot Noir, Chardonnay i Chenin Blanc to moje najlepsze typy przegrzebków. Chardonnay i chenin blanc świetnie pasują do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli Twoje przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzonego pinot noir. Winnica Eden Rift Valliant Pinot Noir z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
Eden Rift Valliant Vineyard Pinot Noir
Eden Rift Valliant Vineyard Pinot Noir
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia40
Magazyn