Smażone przegrzebki morskie z Linguini w sosie ziołowo-winnym
Smażone przegrzebki morskie z Linguini w sosie ziołowo-winnym mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera około 20g białka, 41g tłuszczu i w sumie 1012 kalorii. Ten przepis serwuje 2 i kosztuje 8,57 USD za porcję. 2 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Mieszanka soli i pieprzu, wina, bazylii i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać szampana, możesz podążać za tym daniem głównym z Szampańskie babeczki z włoskim kremem jako deser. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz pescatarian dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 79%. Podobne przepisy obejmują Smażone przegrzebki i ziołowy SOS maślany, Smażone przegrzebki z sosem maślanym ziołowym i Orzo, oraz Pieczone przegrzebki morskie z chrupiącą bezglutenową polewą.
Instrukcje
1
Umieść duży garnek z wodą na dużym ogniu i zagotuj makaron. Po zagotowaniu dodaj trochę soli i ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Wstrzymaj uruchamianie przegrzebków, aż upuścisz makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Usuń małże z przegrzebków, a następnie ręcznikiem papierowym osusz je i dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Pudełko Suszonego Spaghetti
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
3
Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
4
Dodaj 1 łyżkę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, około 1 obrót wokół patelni i 2 łyżki masła. Gdy masło rozpuści się w oleju, dodaj przegrzebki. Brązowe przegrzebki 2 minuty z każdej strony, następnie wyjmij z patelni i przykryj luźno folią, aby się ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
5
Dodaj dodatkową mżawkę oliwy z oliwek na patelnię i dodaj czosnek, szalotkę, pokruszone płatki czerwonej papryki, tymianek, trochę soli i pieprzu. Zmniejsz trochę ogień i smaż czosnek i szalotkę przez 1 do 2 minut, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
6
Dodaj wino na patelnię i uwolnij wszelkie kapanie patelni. Zmniejsz wino o 1 minutę, a następnie dodaj wywar z owoców morza. Kontynuuj gotowanie przez około 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kwarta (4 Szklanki) Bulionu Z Owoców Morza
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
7
Dodaj bazylię, pietruszkę, skórkę z cytryny i sok oraz pozostałą 1 łyżkę masła, wstrząśnij i mieszaj, aż masło się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne Nonpareile
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Gruby Czerwony Cukier
8
Dodaj ugotowane linguini i gotuj przez około 30 sekund, aby połączyć i pozwolić makaronowi wchłonąć SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe Kawałki
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
9
Podziel makaron na 2 talerze do serwowania i na wierzch z zarezerwowanymi przegrzebkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
10
Do sałatki bocznej w misce połącz rukolę i pomidory, skrop odrobiną oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, odrobiną octu balsamicznego i dopraw solą i pieprzem. Rzuć, aby pokryć i podać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Pinot Noir, Chardonnay i Chenin Blanc to moje najlepsze typy przegrzebków. Chardonnay i chenin blanc świetnie pasują do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli Twoje przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzonego pinot noir. Winnica Eden Rift Valliant Pinot Noir z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.