Smażone Kliny awokado z sosem Wasabi-Limonka-majonez
Need a dairy free side dish? Smażone Kliny awokado z sosem Wasabi-Limonka-majonez może być niesamowity przepis, aby spróbować. Na 2,63 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 925 kalorii, 14g białka, oraz 71 g tłuszczu. Ten przepis służy 2. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Super Bowl. Jeśli masz awokado, proszek wasabi, jajko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Smażone awokado z sosem limonkowo-kolendrowym, Paszteciki kokosowe i krewetkowe z sosem do zanurzania w majonezie z awokado, oraz Kotlety ziemniaczane pieczone w piecu z awokado Wasabi Aioli dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 6-uncyjnym ramekinie lub innym małym naczyniu wymieszaj majonez, proszek wasabi i sok z limonki. Przykryć; przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
W głębokiej patelni 10-calowej, rozgrzać olej na średnim ogniu do około 177°.
Tymczasem w 3 oddzielnych małych płytkich miseczkach umieść mąkę, ubite jajko i bułkę tartą. Linia duży talerz z ręcznikami kuchennymi.
Usuń pestkę i skórkę z awokado.
Każde awokado pokroić na 6 klinów. Zanurz 1 klin w mące, aby pokryć; dotknij nadmiaru. Zanurz w ubitym jajku, aby pokryć, a następnie pokryć bułką tartą. Kontynuuj, aż wszystkie kliny będą panierowane.
W partiach ostrożnie układaj panierowane kliny awokado w gorącym oleju. Smażyć 30 do 60 sekund z każdej strony lub do złotego koloru.
Łyżką szczelinową ostrożnie usuń smażone kliny z patelni; umieść na wyłożonym ręcznikiem talerzu. Doprawić solą.
Podawać z sosem zanurzeniowym.