Smażone Collards i jabłka
Smażone Collards i jabłka mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 120 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pieprz, jabłka fuji, bulion z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Smażone Jabłka, Smażona cebula i jabłka, oraz Jabłka Smażone Na Południu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Oddziel zielenie collard na liście. Przyciąć i odrzucić twardą łodygę od środka liści; liście układać i zwijać, zaczynając od 1 długiego boku.
Pokroić w plastry o grubości 1/4 cala; spłukać pod zimną bieżącą wodą.
Dobrze spuścić. Stir-fry Collard greens w gorącym oleju roślinnym w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu 2 minut lub aż zielenie zaczną więdnąć.
Dodać bulion z kurczaka, sól, ocet, i suszone pokruszony czerwony pieprz; stir-smażyć 3 minuty lub aż warzywa są chrupiące-przetargu. Delikatnie wymieszać jabłka; gotować, często mieszając, 2 minuty.