Smażone Ciasto Rzodkiewkowe (Singapurskie Ciasto Marchewkowe)
Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 2 i kosztuje $2.7 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 760 kalorii. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wielkanoc. 36 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka sosu rybnego, jajka, rzodkiewka daikon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Singapur"Ciasto Marchewkowe", Singapurskie Ciasto Marchewkowe, oraz Smażone Ciasto Z Rzodkiewki (???) Przepis dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść startą rzodkiewkę w dużej patelni lub rondlu z pokrywką.
Dodaj 1/3 szklanki wody i doprowadzić do dusić na średnim ogniu. Przykryć i delikatnie gotować na wolnym ogniu, aż rzodkiewka będzie przezroczysta i miękka, około 40 minut.
Zdejmij pokrywkę i pozostaw do ostygnięcia.
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do temperatury 163° (patrz uwaga powyżej). W małej misce, ubij mąkę ryżową z 1 łyżeczką soli i 3/4 szklanki wody, aż będzie gładka. Odcedzić, jeśli są grudki. Wymieszaj schłodzoną rzodkiewkę i nagromadzony sok.
Wlać mieszaninę do patelni tortowej i przykryć folią. Zrób kilka dziur w folii. Ustaw patelnię w dużej patelni i napełnij patelnię do połowy gorącą wodą.
Piec, aż tylko firmy, o 50 protokół.
Pozostaw do ostygnięcia, aby całkowicie ujędrnić dla łatwego krojenia, co najmniej 4 do 6 godzin w lodówce.
Ciasto wyjąć z lodówki i podzielić na trzy części.
Pokrój jeden z kawałków na 3/4-calowe kostki i odstaw na bok. Owinąć i zamrozić pozostałe kawałki na inny czas.
W średniej misce ubić jajka z sosem rybnym.
Rozgrzać olej w wok lub non-stick patelni na średnim ogniu.
Dodać kostki rzodkiewki i smażyć, mieszając, na złoty i chrupiący, około 5 minut.
Dodaj zakonserwowane warzywa, czosnek i biały pieprz i smaż do pachnącego, około 30 sekund.
Wlać jajka i szalotki na mieszaninie i gotować, składając jajka z boków na środek i naciskając, aby utrzymać omlet razem, aż jajka są gotowane przez (patrz uwaga).
Posypać kolendrą i podawać.