Smażone Anchois
Smażone anchois wymaga około 15 minut od początku do końca. Ten przepis służy 15. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 352 kalorie. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz chrupiący chleb, pieprz cayenne, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez SippitySup. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 42%. Podobne przepisy to Smażone Anchois, Smażona Szałwia Z Anchois, oraz Smażone anchois z szałwią.
Instrukcje
Jeśli używasz całych, świeżych anchois, musisz je najpierw wyczyścić. Ściągnij głowy i wyciągnij wnętrzności. Następnie spłucz czystą wodą.
Wlać oliwę z oliwek do małego głębokiego rondla ustawionego na ogniu. Użyj termometru do głębokiego smażenia, aby monitorować ciepło.W międzyczasie dodaj jajka do małej miseczki i ubijaj, aż dobrze wymieszasz.
Dodaj mąkę, cayenne, sól i czarny pieprz do płytkiej miski, użyj widelca, aby wymieszać składniki razem. Zanurz rybę pojedynczo w ubitych jajkach, a następnie zwiń ją w mące.Gdy olej osiągnie 365 stopni F. smaż ryby kilka na raz, toczenia je wokół w oleju, aby zapewnić nawet gotowanie, aż będą złote (około 5-8 minut).
Podawać z chrupiącym chlebem, oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia do zanurzenia chleba (Opcjonalnie) i pomidorami.