Smażona żeberka jagnięce z tapenadą pistacjową

Smażone żeberka jagnięce z pistacjową tapenadą mogą być właśnie tym daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis daje 3 porcje po 1204 kalorie , 41 g białka i 112 g tłuszczu każda. Za 7,95 USD za porcję ten przepis pokrywa 31% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup pistacje, oliwki cerignolan, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w sedno. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, paleolityczną i pierwotną . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 40 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest możliwe do poprawienia. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak Grillowana żeberka jagnięce z sałatką z makaronu i surowych warzyw , Żeberka jagnięce z pietruszką i Smażona na patelni polędwica jagnięca z chimichurri i sałatka z pieczonej cukinii z serem kozim i orzeszkami piniowymi .
Instrukcje
Aby przygotować tapenadę pistacjową: W robocie kuchennym połącz pistacje, oliwki, kapary, czosnek, zioła i zmiksuj. Podczas gdy maszyna pracuje, powoli wlewaj oliwę z oliwek, aż mieszanka stanie się pastą.
Dodaj skórkę i zmiksuj jeszcze raz, w razie potrzeby dodając więcej oleju. Odstaw do momentu użycia.
Usuń 2 kości żebrowe z 8-żebrowego żebra, aby uzyskać 6-żebrowy żebro. Licząc od obu końców usuń 2. i 7. kość. W ten sposób otrzymasz 6 równych kotletów, które są grubsze niż normalny kotlet jagnięcy.
Pokrój 6 równych kotletów, obficie dopraw je solą i odstaw na 10–15 minut przed smażeniem.
Rozgrzej piekarnik do 218°C.
Posmaruj dużą patelnię do smażenia hojnie oliwą z oliwek i rozgrzej ją do średnio-wysokiego poziomu. Gdy olej będzie gorący, ale nie dymiący, dodaj kotlety jagnięce i smaż przez około 2 minuty z każdej strony, aż się zrumienią. Jeśli patelnia zacznie dymić, zmniejsz ogień. Kotlety powinny być pięknie skarmelizowane z obu stron.
Przełóż kotlety na blachę i posmaruj je hojnie pistacjową tapenadą.
Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez kolejne 4–5 minut, aby uzyskać średnio wysmażone mięso.
Wyjmij kotlety z piekarnika i odstaw na co najmniej 5 minut przed podaniem.