Smażona żeberka jagnięce z tapenadą pistacjową

Smażona żeberka jagnięce z tapenadą pistacjową
Smażone żeberka jagnięce z pistacjową tapenadą mogą być właśnie tym daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis daje 3 porcje po 1204 kalorie , 41 g białka i 112 g tłuszczu każda. Za 7,95 USD za porcję ten przepis pokrywa 31% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup pistacje, oliwki cerignolan, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w sedno. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, paleolityczną i pierwotną . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 40 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest możliwe do poprawienia. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak Grillowana żeberka jagnięce z sałatką z makaronu i surowych warzyw , Żeberka jagnięce z pietruszką i Smażona na patelni polędwica jagnięca z chimichurri i sałatka z pieczonej cukinii z serem kozim i orzeszkami piniowymi .

Instrukcje

1
Aby przygotować tapenadę pistacjową: W robocie kuchennym połącz pistacje, oliwki, kapary, czosnek, zioła i zmiksuj. Podczas gdy maszyna pracuje, powoli wlewaj oliwę z oliwek, aż mieszanka stanie się pastą.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
12 Uncji Kupionego W Sklepie Ciasta Na Pizzę Lub 2 Krążki Ciasta12 Uncji Kupionego W Sklepie Ciasta Na Pizzę Lub 2 Krążki Ciasta
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2
Dodaj skórkę i zmiksuj jeszcze raz, w razie potrzeby dodając więcej oleju. Odstaw do momentu użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
3
Usuń 2 kości żebrowe z 8-żebrowego żebra, aby uzyskać 6-żebrowy żebro. Licząc od obu końców usuń 2. i 7. kość. W ten sposób otrzymasz 6 równych kotletów, które są grubsze niż normalny kotlet jagnięcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Dużych Szalotek8 Dużych Szalotek
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
4
Pokrój 6 równych kotletów, obficie dopraw je solą i odstaw na 10–15 minut przed smażeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
5
Rozgrzej piekarnik do 218°C.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Posmaruj dużą patelnię do smażenia hojnie oliwą z oliwek i rozgrzej ją do średnio-wysokiego poziomu. Gdy olej będzie gorący, ale nie dymiący, dodaj kotlety jagnięce i smaż przez około 2 minuty z każdej strony, aż się zrumienią. Jeśli patelnia zacznie dymić, zmniejsz ogień. Kotlety powinny być pięknie skarmelizowane z obu stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Dużych Szalotek8 Dużych Szalotek
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Przełóż kotlety na blachę i posmaruj je hojnie pistacjową tapenadą.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
12 Uncji Kupionego W Sklepie Ciasta Na Pizzę Lub 2 Krążki Ciasta12 Uncji Kupionego W Sklepie Ciasta Na Pizzę Lub 2 Krążki Ciasta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez kolejne 4–5 minut, aby uzyskać średnio wysmażone mięso.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
9
Wyjmij kotlety z piekarnika i odstaw na co najmniej 5 minut przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia38
Magazyn