Smażona wołowina ze szparagami na słono
Przepis na pikantne smażone szparagi z wołowiną można przygotować w około 30 minut. Za 3,06 USD za porcję ten przepis pokrywa 23% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis zawiera 440 kalorii, 24 g białka i 18 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 osobom. Ten przepis z Taste of Home wymaga oliwy z oliwek, zielonej cebuli, korzenia imbiru i ryżu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Świetnie sprawdza się jako dość drogie danie główne. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobry wynik łyżeczkowy wynoszący 65%. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także smażone szparagi i wołowinę, smażone smażone wołowiny i szparagi oraz smażone smażone szparagi.
Instrukcje
W płytkim szklanym pojemniku wymieszaj 2 łyżeczki oleju, cukier, sól, połowę imbiru i pieprzu.
Dodaj wołowinę i obróć do sierści.
Odstaw na 15 minut. W małej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą, bulion, sos sojowy, ocet i pozostały imbir, aż się wymieszają; odłożyć na bok.
Na dużej patelni lub woku podsmaż wołowinę na 2 łyżkach oleju.
Wyjmij i trzymaj w cieple.
Dodaj pozostały olej; smaż szparagi przez 3-5 minut lub do momentu, aż będą chrupiące i miękkie.
Dodać kasztany wodne i cebulę; smażymy przez 1 minutę. Wymieszaj mieszaninę skrobi kukurydzianej; dodać na patelnię. Doprowadzić do wrzenia, ciągle mieszając; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje. Wróć wołowinę na patelnię; przegrzać.