Smażona wieprzowina z ananasem
Jeśli masz około 30 minut do spędzenia w kuchni, smażenie wieprzowiny z ananasem może być wspaniałym przepisem bezglutenowym i bezmlecznym, który warto wypróbować. Za 1,24 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 26 g białka , 8 g tłuszczu i łącznie 570 kalorii . Ten przepis z Taste of Home wymaga mielonego imbiru, sosu sojowego, ryżu i oleju rzepakowego. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobry wynik łyżką wynoszący 71% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak smażona wieprzowina z ananasem , smażona ananasowa tofu i smażona wieprzowina w plasterkach z młodym imbirem i dymką – wyróżnione w grupie .
Instrukcje
Odcedź ananasa, zachowując 1/4 szklanki soku; odłożyć na bok. W małej misce połącz 2 łyżki skrobi kukurydzianej, 1 łyżkę wody, proszek czosnkowy i 1 łyżkę zarezerwowanego soku ananasowego.
Wlać do dużej zamykanej torby; dodaj wieprzowinę. Zamknij torebkę i obróć do płaszcza.
W małej misce wymieszaj sos sojowy, brązowy cukier, imbir, cayenne i pozostałą wodę, skrobię kukurydzianą i sok ananasowy, aż uzyskasz gładką masę; odłożyć na bok.
Na dużej patelni lub woku na średnim ogniu podsmaż wieprzowinę na 1 łyżce oleju, aż przestanie być różowa; wyjąć i trzymać w cieple.
Na pozostałym oleju podsmaż brokuły, marchewkę i cebulę do miękkości. Wymieszaj mieszaninę skrobi kukurydzianej i dodaj na patelnię. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu zgęstnienia.
Dodaj wieprzowinę i ananasa; przegrzać.