Smażona cukinia z Parmigiano-Reggiano i cytryną z 'Franny' s
Smażona cukinia z Parmigiano-Reggiano i cytryną z 'Franny' s może być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 266 kalorii, 14g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz olej z pestek winogron, sól koszerną, świeżo popękany pieprz i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Fasolka Szparagowa W Maśle I Cytrynie Z Parmigiano Reggiano, Brokuły pieczone z czosnkiem, cytryną i Parmigiano-reggiano, oraz Sałatka z selera i grzybów Shitake z cytryną i Parmigiano-Reggiano.
Instrukcje
Każdą cukinię pokroić wzdłuż na ćwiartki; jeśli to konieczne, pokroić każdą ćwiartkę na pół ponownie, aby patyki o grubości 3/4 cala.
Umieść cukinię w durszlaku ustawionym nad miską i wymieszaj z solą.
Aby ciasto: w średniej misce, ubić razem skrobię kukurydzianą i mąkę, a następnie ubić sodę klubową.
Poklepać cukinię bardzo suchą ręcznikami papierowymi.
W głębokiej frytkownicy lub ciężkim garnku podgrzej co najmniej 2 cale oleju do 191°. pracując partiami, zanurz kilka pałeczek cukinii na raz w cieście, ostrożnie zanurz w oleju i smaż do jasnego złota, około 3 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć na wyłożony papierowym ręcznikiem talerz, aby osuszyć, a następnie doprawić solą i dużą ilością pieprzu.
Cukinię podawać z cytryną i ogolonym serem.
Uwaga Andrew: wstępne słodzenie cukinii jest bardzo ważne.
Pozwalając wodnistemu miąższowi warzyw wchłonąć sól przez 30 minut, zapewnia dobrze przyprawiony, aromatyczny wynik. I nie skąpić na czarnym pieprzu-to danie potrzebuje tego agresywnego ugryzienia.