Przepis na smaczny sos sałatkowy Tahini można przygotować w około 10 minut . Ten bezglutenowy, bezmleczny, laktoowowegetariański i wegański przepis jest przeznaczony dla 8 osób i kosztuje 45 centów za porcję . Jedna porcja zawiera 120 kalorii , 3 g białka i 11 g tłuszczu . 124 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Allrecipes wymaga wody, tahini, octu winnego i soku z cytryny. Dobrze sprawdza się jako niedroga przystawka. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 56% , co jest dobrym wynikiem. Wypróbuj Cracked Wheat Salad with Dates & Tahini Yogurt , Armenian tahini rolls i Beet and Cashew Croquettes With Tahini Sauce , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
1
Zmiksuj w blenderze tahini, oliwę z oliwek, wodę, tamari, ocet winny, sok z cytryny, imbir, czosnek i czarny pieprz do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Steki Z Nowojorskiego Stripsu
Mrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Tahini
Tamari
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm