Smażony tuńczyk z hummusem na Crostini

Smażony tuńczyk z hummusem na Crostini
Jeśli chcesz dodać więcej bezmleczny i pescatarian przepisy do twojego pudełka z przepisami, smażony tuńczyk z hummusem na Crostini może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Za 1,67 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 12. Jedna porcja tego dania zawiera około 15g białka, 9g tłuszczu i w sumie 234 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i podnieś bochenek z nasion sezamu, ciecierzycę, olej canolan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%, co jest całkiem niezłe. Podobne przepisy obejmują Hummus Z Tuńczyka Śródziemnomorskiego Crostini + Kosz Gratis, Crostini Z Hummusem I Ogórkiem, oraz Tuńczyk Tataki aka pieczony tuńczyk.

Instrukcje

1
W robocie kuchennym połącz ciecierzycę, czosnek, pietruszkę, nasiona sezamu i płatki czerwonej papryki i pulsuj, aż będą grubo posiekane i połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
Przełóż do miski, dodaj oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i dodaj sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
3
Rozgrzej olej rzepakowy na patelni do smażenia i dopraw tuńczyka solą, pieprzem i papryką. Podsmaż obie strony i wyjmij na półmisek narzędziowy, aby odpocząć.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Podczas gdy tuńczyk odpoczywa, ułóż kromki chleba na blasze do pieczenia i opiekaj w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 6 Piersi Kurczaka Z Kością I Skórą4 Do 6 Piersi Kurczaka Z Kością I Skórą
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
5
Pokrój tuńczyka i złóż przystawki łyżką Hummusu na każdej rundzie tostów, a następnie posyp kawałkiem tuńczyka. Na wierzch tuńczyka z kolejną niewielką ilością Hummusu, około 1/8 łyżeczki i małą gałązką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
3 Szklanki Posiekanego Provolone Lub Mozzarelli Lub Kombinacji 23 Szklanki Posiekanego Provolone Lub Mozzarelli Lub Kombinacji 2
4 Do 6 Piersi Kurczaka Z Kością I Skórą4 Do 6 Piersi Kurczaka Z Kością I Skórą
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Wino Różane

Pinot Noir, Merlot i różowe wino to moje najlepsze typy tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, ryby "mięsiste", takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe również ładnie się sparuje, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jednym z win, które można spróbować, jest Chamonix Reserve Pinot Noir. Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 54 dolarów.
Chamonix Reserve Pinot Noir
Chamonix Reserve Pinot Noir
Rezerwat Chamonix Pinot Noir ma rubinowoczerwony kolor, z nutami wiśni, dzikich czerwonych jagód, pokruszonego czarnego pieprzu, cynamonu i fiołków na nosie. Chociaż mocna w strukturze i intensywna w smak, tekstury są łagodne i okrągłe, rozszerzając się z czasem do niezwykłego bogactwa i długości na podniebieniu. Powinien osiągnąć swój szczyt w około 5-8 lat po wydaniu.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia17
Magazyn