Smażone tofu o smaku pomarańczowym z kasztanami wodnymi
Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 6 i kosztuje 1,28 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 281 kalorii, 8G białka, oraz 13g tłuszczu. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sól morską, brązowy cukier, ketchup i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką ocena 35%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Rozkosz Buddy z tofu, brokułami i kasztanami wodnymi, Woda Smakowa, oraz Szparagi i kasztany wodne.
Instrukcje
1
W przypadku kasztanów wodnych: w woku podgrzać około 2 łyżeczek oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Kokosowa Lub Mleko *patrz Uwaga Dotycząca Pękania Kokosów
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
2
Dodać czosnek i cebulę. Gdy czosnek staje się lekko złoty, smażyć pokrojone w plasterki kasztany wodne. Gdy kolor jest półprzezroczysty i błyszczący, doprawić solą morską.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Kokosowa Lub Mleko *patrz Uwaga Dotycząca Pękania Kokosów
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Dodać około 1/2 szklanki soku pomarańczowego i łyżeczkę brązowego cukru. Gotować przez około 3-4 minuty. Kasztany wodne powinny być delikatne, ale nadal twarde.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Kokosowa Lub Mleko *patrz Uwaga Dotycząca Pękania Kokosów
Jak Zazdrość Anioła
Ramię
1
Wymieszaj skrobię z tapioki, sos sojowy, pozostały brązowy cukier, ketchup, pastę pomidorową, sos czosnkowy chili, ocet, 2/3 szklanki wody i sos czosnkowy chili. Zestaw aside.In ten sam wok, mżawka około 1 łyżeczki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plasterki Krążki Ostrej Papryki, Odsączone
Skrobia Z Tapioki
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Ramię
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Opakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
2
Dodać mielony świeży imbir i gotować przez około 1-2 minut, aż pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Imbir
3
Dodaj pozostały sok pomarańczowy. Doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Zazdrość Anioła
4
Dodaj mieszaninę tapioki i stale mieszaj, aby zapobiec przyklejaniu się skrobi do dna woka. Stale mieszaj bulion, ponieważ bardzo szybko zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tapioka
Skrobia
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
1
Spuścić płyn z tofu. Osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokrój blok tofu na 1-calowe kawałki grubości. Oddzielić pieces.In inną patelnię, podgrzać pozostały olej przez około 2 minuty. Kluczem do dobrego smażonego tofu jest uzyskanie małych pęcherzyków, gdy tofu ma kontakt z olejem. Nie przegrzewaj oleju; w przeciwnym razie tofu będzie zbyt rumiane i żucia. Po prostu trzymaj się lekko skaczących bąbelków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Smażone Krewetki, Obrane
2
Dodaj tofu jeden kawałek na raz, upewniając się, że kawałki tofu nie dotykają się nawzajem. Obniż temperaturę do średniej. Gotować przez 2 protokół; tofu zacznie pop i zwiększyć objętość. Odwróć każdy kawałek i gotować o minutę dłużej. Podnieś każdy kawałek Tofu z drewnianymi pałeczkami z jak najmniej oleju, jak to możliwe i natychmiast zanurzyć tofu w sosie o smaku pomarańczowym. Tofu natychmiast się opróżni. Powtarzaj, aż wszystkie kawałki tofu są gotowe. Finisz sokiem z limonki, kolendrą i czarnym pieprzem. Dobrze rzucaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
3 Paluszki Precelkowe
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Galaretka Z Pomarańczy Pokrojona W Kliny, Idealna Na Nos
3
Podawać na łóżku z rozdrobnionej kapusty pekińskiej ze smażonym, czosnkowym smażonym brązowym ryżem jaśminowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta Pekińska
Ryż Jaśminowy
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej