Smażone żabie udka z kremowym sosem cebulowo-grzybowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj smażonych żabich udek z kremowym sosem cebulowo-grzybowym. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.77 za porcję. Jedna porcja zawiera 664 kalorie, 39g białka, oraz 45 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i podnieś proszek do pieczenia, bułkę tartą, zmielony tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 52%. Spróbuj Kurczak smażony w piekarniku ze słodkim sosem cebulowo-grzybowym, Udka indyka z sosem grzybowym, oraz Everglades Żabie nogi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Opłukać żabie udka i osuszyć. W razie potrzeby oddziel nogi w stawie. Odstawić. W średniej misce wymieszać 1 szklankę mleka, połowę ubitego jajka (około 1 łyżki stołowej), czosnek w proszku i cebulę w proszku.
Umieść żabie udka w mieszaninie, przykryj i przechowuj w lodówce przez około godzinę, od czasu do czasu mieszając.
W dużej misce wymieszaj 1 szklankę mąki, bułki tartej, mąki kukurydzianej, proszku do pieczenia, 2 łyżeczki soli, 1 łyżeczka pieprzu, cayenne, papryka, oregano, tymianek, kminek i pietruszka.
Dobrze wymieszać i odstawić.
Rozgrzać oliwę z oliwek i masło na dużej patelni lub patelni elektrycznej ustawionej na średnim ogniu. Na patelni elektrycznej, ustawić na 325 stopni F (165 stopni C). Zanurz każdą porcję Żabiego udka w mieszance mąki i przypraw, pakując jak najwięcej suchej mieszanki.
Umieść pokryte żabie udka na patelni, aby były blisko, ale nie dotykały. Gotować przez około 15 minut, aż rumiane i chrupiące, obracając często, aby zapobiec poparzeniu. Uważaj, staną się bardziej kruche, gdy gotują.
Wyjąć z patelni i umieścić na ręcznikach papierowych, aby osuszyć.
Dodaj posiekaną cebulę i grzyby na patelni, i posypać je bulionem z kurczaka. Gotować, często mieszając, aż cebula i warzywa będą miękkie.
Posypać ostatnie 2 łyżki mąki na patelni, i mieszać do mieszania. Gotować, ciągle mieszając, aż mąka będzie rumiana.
Wymieszaj pozostałą 1 szklankę mleka, mleko odparowane i drugą połowę ubitego jajka. Stopniowo wymieszać na patelni.
Ubijać lub mieszać stale, aż sos będzie gęsty i bąbelkowy. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodajemy żabie udka i podajemy je duszone sosem.