Smażona polędwica wieprzowa z przyprawą kakaową

Smażona polędwica wieprzowa z przyprawą kakaową
Smażona polędwica wieprzowa z przyprawą kakaową to bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis na 8 porcji. Jedna porcja zawiera 328 kalorii , 48 g białka i 12 g tłuszczu . Za 2,26 USD za porcję ten przepis pokrywa 32% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 24 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis z Foodnetwork wymaga kolendry, kakao, mielonych goździków i soli morskiej. Świetnie sprawdza się jako niedrogie danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 88% . Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to polędwica wieprzowa z przyprawami cynamonowymi , polędwica wieprzowa z przyprawą tymiankowo-koperkową i sosem śmietanowym z cydru oraz steki z polędwicy wołowej z przyprawą kreolską .

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
2
W średnim rondlu, na średnim ogniu, praż ziarna białego pieprzu i nasiona kolendry, aż zaczną strzelać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz BiałyPieprz Biały
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
4 Do 6 Piersi Kurczaka Z Kością I Skórą4 Do 6 Piersi Kurczaka Z Kością I Skórą
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
3
Zdjąć z ognia i zmielić na drobny proszek w młynku do przypraw lub młynku do kawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
4
Zmielony pieprz i kolendrę wymieszaj z pozostałymi przyprawami, kakao i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
5
Z polędwiczek wieprzowych obierz tłustą i srebrzystą skórkę. Natrzyj dużą ilością przyprawy kakaowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polędwiczki WieprzowePolędwiczki Wieprzowe
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Papier RyżowyPapier Ryżowy
6
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu, aż będzie gorąca, ale nie dymiąca. Obsmaż każdą polędwicę ze wszystkich stron, aż uzyska bogaty brązowy kolor, około 2 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Zdejmij polędwiczki z ognia i włóż do piekarnika na około 10 minut lub do momentu, aż będą ugotowane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
8
Przed pokrojeniem polędwiczki wyjmij z piekarnika na co najmniej 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
9
Dodatek kakaowego nacierania przyprawowego można przechowywać w szczelnym pojemniku do 3 miesięcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Papier RyżowyPapier Ryżowy

Polecane wino: Pinot Noir, Malbec, Sangiovese

Polędwiczka Wieprzowa w menu? Spróbuj połączyć z Pinot Noir, Malbec i Sangiovese. Lekkie ciało Pinot noir doskonale nadaje się do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełnia mięsne sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taninowe malbec łączy się z tłustymi kawałkami mięsa i grillem. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Tobacco Road Pinot Noir, Wine. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Tobacco Road Pinot Noir, Wino
Tobacco Road Pinot Noir, Wino
Po aromatach ciasta wiśniowego, granatu i owoców liczi następują żywe smaki dżemu truskawkowego z nutami bitej śmietany, goździków i przypraw cynamonowych. To ładne wino o jasnej kwasowości i strukturze przyjaznej dla żywności.
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia30
Magazyn