Slow Cooker Masło Jabłkowe
Need a bezglutenowa i wegańska przyprawa? Slow Cooker Apple Butter może być świetny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 445 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 7. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 143 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz zmielony imbir, cynamon, cukier granulowany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Slow Cooker Masło Jabłkowe, Slow Cooker Masło Jabłkowe, oraz Slow Cooker Masło Jabłkowe.
Instrukcje
Połącz jabłka i jabłecznik, sok lub wodę w dużym garnku o dużym dnie. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż jabłka są wystarczająco miękkie, aby rozbić się łyżką, o 30 protokół.
Wyjmij garnek z ognia i przecier jabłka blenderem zanurzeniowym. (Alternatywnie można to zrobić partiami w blenderze lub robocie kuchennym.)
Przełożyć sos jabłkowy do wolnej kuchenki i wymieszać z brązowym cukrem, cukrem granulowanym, cynamonem, imbirem i gałką muszkatołową. Gotować na niskim poziomie przez osiem godzin, aż masło będzie wystarczająco grube, aby utrzymać swój kształt po łyżce na schłodzonym talerzu.
Aby zachować masło jabłkowe kadzi gorące masło do gorących sterylizowanych słoików, pozostawiając 1/4-calowy headspace. Wytrzyj obręcze słoików, przykryj pokrywkami i przykręć opaski, aż będą ledwo ciasne.
Umieścić słoiki na stojaku w garnku i całkowicie przykryć wodą. Przykryć garnek i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować przez 20 minut. Wyłączyć ogień, odkryć garnek i pozostawić słoiki na odpoczynek w wodzie na pięć minut.
Wyjmij słoiki z garnka i pozostaw je w spokoju na blacie przez sześć godzin lub przez noc. Konserwowane masło jabłkowe będzie przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu przez okres do sześciu miesięcy.
Alternatywnie, masło przechowywać w lodówce przez okres do dwóch miesięcy.