Skwarki wieprzowe z zieloną salsą (Chicharrones en Salsa Verde)

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj skwarków wieprzowych z zieloną salsą (Chicharrones en Salsa Verde). Jedna porcja zawiera 711 kalorii, 53g białka, oraz 32G tłuszczu. Ten przepis służy 3. Na 3,11 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 28 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest to dość drogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka cebuli, czosnek, liście kolendry, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 65%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Tacos z wieprzowiną w zielonym sosie (Tacos de cerdo en salsa verde), Pieczony Tomatillo Salsa Verde & Salsa Verde Guacamole, oraz Zielona Oliwka Salsa Verde.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W dużym rondlu umieścić pomidory, czosnek, cebulę i 3 szklanki wody na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 15 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć gotowane warzywa do blendera z liśćmi kolendry i 1 łyżeczką soli. Pozostawić mieszaninę do ostygnięcia przed wymieszaniem, aż będzie gładka. (Zaparkuj płyn do gotowania na wypadek, gdybyś później potrzebował go do rozrzedzenia sosu.)
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać salsę tomatillo i gotować, aż zmniejszy się lekko i zagęszczony, o 20 protokół. Doprawić 1/2 łyżeczki cukru, jeśli pomidory są zbyt cierpkie. W razie potrzeby doprawić solą.
Dodać skwarki i mieszać do miękkości, o 3 protokół.
Przełożyć do miski, posypać posiekaną kolendrą i podawać z ciepłymi tortillami kukurydzianymi.
Uwaga kucharza: skwarki wieprzowe (chicharrones) są sprzedawane na każdym rynku latynoskim i w niektórych zwykłych supermarketach. W rzeczywistości można je znaleźć na większości stacji benzynowych, ale są sprzedawane prawie jak chipsy ziemniaczane są sprzedawane; w małej torbie jako przekąska. Problem z nimi polega na tym, że są one ponad przyprawione i zapakowane w konserwanty, które nie pozwolą im odpowiednio zmiękczyć.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Łuczniczy szczyt Willamette Valley Pinot Noir z 4.9 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
![Archery Summit Willamette Valley Pinot Noir]()
Archery Summit Willamette Valley Pinot Noir
Zaciekle aromatyczne, to wino odważnie łączy parę unikalnych podgatunków Willamette Valley pod jednym korkiem. Jego obecność jest natychmiast Odczuwalna w postaci perfumowanego i przenikliwego aromatu kopru włoskiego, morwy i suszonego anyżu. Na podniebieniu Pinot Noir jest mocny i żywy, z dużą ilością nut jeżyny i dzikiego huckleberry.Łącząc elegancję Dundee Hills, surowy mięsień wzgórz Eola-Amity i ciemnoowocową naturę Winnicy Shea, to wino uosabia ducha doliny. Z lekko jędrnymi taninami i podstawową jasnością, jest to pełny, zrównoważony i zasłużenie szczery Pinot Noir. Niezwykły rocznik 2018 celebruje równowagę, fakturę i intensywny kolor, a to wino starannie wyraża to wszystko.