Skrzydełka Z Kurczaka Z Colą
Skrzydełka z kurczaka w Coli wymagają ok. 2 godziny i 20 minut od początku do końca. Ten przepis służy 12. Ta przystawka ma 317 kalorii, 15g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jeśli masz czosnek w proszku, mieloną musztardę, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 20%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Skrzydełka Z Kurczaka Glazurowane Colą, Coca–cola-szkliwione skrzydełka z kurczaka, oraz Coca-Cola Pieczone Skrzydełka Z Kurczaka.
Instrukcje
Wlać 1/2 szklanki soli koszernej i colę do zamykanej plastikowej torebki, mieszać, aż sól się rozpuści.
Dodać skrzydełka z kurczaka, zalać solanką, wycisnąć nadmiar powietrza i zamknąć worek. Solanka w lodówce przez 2 godziny. Podczas gdy kurczak jest solenie, wymieszać olej roślinny, brązowy cukier, 2 łyżki soli koszernej, czosnek w proszku, czarny pieprz, musztarda w proszku, i papryka w małej misce do postaci pasty; odstawić.
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu i lekko nasmaruj ruszt.
Odcedzić skrzydełka kurczaka w durszlaku ustawionym w zlewie, a następnie osuszyć papierowymi ręcznikami.
Umieścić skrzydełka w dużej misce do mieszania, a następnie wymieszać w pastie przypraw aż do równomiernego pokrycia.
Grill skrzydełka na rozgrzanym grillu, obracając od czasu do czasu, aż kurczak nie będzie już różowy w kości, 10 do 15 minut.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Sparkling Rose, Wino Musujące
Skrzydełka z kurczaka można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Białe mięso jest zazwyczaj w połączeniu z białym winem, aby nie obezwładniać smaku mięsa, więc Chardonnay i sauvignon blanc są bezpiecznymi wyborami. Kurczak przygotowany z sosem pomidorowym lub na pewno sosem z czerwonego wina może i powinien być podawany z czerwonym jak pinot noir. Możesz spróbować Foley Johnson Carneros Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.