Skórka: czarny sezam i lody pomarańczowe
Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis służy 16 i kosztuje 37 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 161 kalorii, 3G białka, oraz 12g tłuszczu. 301 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz nasiona sezamu, żółtka jaj, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Czarny kardamon i czarny pieprz lody, Czarny i Pomarańczowy: czarny sezam i łosoś z solą morską w sosie Wasabi-Limonka, oraz Halloween pomarańczowa marmolada z czarnym sezamem.
Instrukcje
Na małej patelni tostujemy nasiona sezamu, często mieszając, aż będą pachnące i orzechowe, a następnie odstawiamy do ostygnięcia.
Przenieś nasiona do blendera i zmiksuj na wysokiej wysokości, aż nasiona zostaną zmiażdżone.
Dodać dwie do trzech łyżek pół na pół i zmiksować na gładką masę.
Dodaj pozostałe pół na pół i zmiksuj na wysokiej, aż dobrze się połączą, około dwóch minut. Nasiona nie zostaną całkowicie sproszkowane, co jest w porządku. Duże kawałki mogą być zawsze napięte.
W dużej misce, ubij razem cukier i żółtka, aż zgęstnieje i jaśniejszy kolor.
Połącz żółtko i mieszanki mleczne w rondlu o grubym dnie z trzema ćwiartkami na małym ogniu, stale mieszając, podczas gdy krem gęstnieje. Krem robi się, gdy pokrywa tył łyżki i przesunięty palec pozostawia czystą linię.
Wyjąć z ognia i przenieść do szczelnego pojemnika na noc. Wymieszaj olej sezamowy, skórkę pomarańczową i sól do dobrego połączenia. Schłodzić przez noc, a następnie unieść następnego dnia zgodnie z instrukcjami producenta.
Podawać natychmiast do ubitej, miękkiej konsystencji służyć, lub powrót do pojemnika, aby ustawić na dwie do trzech godzin na coś bardziej jędrne.