Jeśli $1.1 za porcję spada w budżecie, Singapur "ciasto marchewkowe" może być niesamowite bezmleczne i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 458 kalorii, 9g białka, oraz 21 g tłuszczu. To będzie hit w Twoim Wielkanoc wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać szalotki, jajka, pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Singapurskie Ciasto Marchewkowe, Smażone Ciasto Rzodkiewkowe (Singapurskie Ciasto Marchewkowe), oraz Ciasto Marchewkowe Z Sokiem Z Marchwi.
Instrukcje
1
Dno oleju i Strona 9-calowej okrągłej patelni do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na Ciasto
2
Daikon obieramy, a następnie rozdrabniamy w robocie kuchennym wyposażonym w średni krążek rozdrabniający. Rezerwuj każdy płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzodkiewka Daikon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
3
Podgrzewaj wok na dużym ogniu, aż kropla wody wyparuje natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
4
Wlać 3 łyżki oleju po stronie woka, a następnie przechyl wok, aby zawirować, strona powlekania. Gdy olej zacznie palić, dodaj daikon z dowolnym płynem, 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu i smaż przez 3 minuty. Przykryć i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając i rozbijając daikon od czasu do czasu, aż daikon jest bardzo delikatny, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzodkiewka Daikon
Pieprz
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
5
Mąkę ryżową i wodę wymieszać w dużej misce, aż będzie gładka, następnie wymieszać daikon (mieszanina będzie grudkowata) i wlać do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Ryżowa
Rzodkiewka Daikon
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na Ciasto
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Ustaw stojak na parowiec w oczyszczonym woku i napełnij wok wodą (nie nad stojakiem na parowiec), a następnie doprowadzaj do wrzenia. Zmniejsz ciepło do umiarkowanego i ciasto parowe w patelni na stojaku, przykryte, 1 godzinę (uzupełnij wodę w razie potrzeby). Noszenie rękawic kuchennych, przenieść patelnię do regału chłodzącego i schłodzić około 1 1/2 godziny. Owinąć patelnię szczelnie folią i schłodzić co najmniej 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na Druty
Folia Foliowa
Piekarnik Mitt
Patelnia
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
1
Uruchom nóż wzdłuż krawędzi ciasta poluzować, a następnie odwrócić na deskę do krojenia, rapping na dnie patelni, aż ciasto jest zwolniony. Zasmaruj papierowymi ręcznikami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Ręczniki Papierowe
Nóż
Patelnia
2
Ciasto pokroić w kostkę 1/2 cala.
3
W misce ubić jajka, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz
Jajko
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Podgrzać suszony wok na dużym ogniu, aż kropla wody wyparuje natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
5
Wlać pozostałe 4 łyżki oleju po stronie woka, a następnie przechylić woka, aby zawirował, po stronie powlekania. Gdy olej zaczyna palić, dodać kostki ciasta, czosnek, a pozostałe 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu i stir-fry, pozwalając ciasto odpocząć na dnie i stronach wok o 10 sekund między stirs, aż złoty kolor, 8 do 10 minut. (Kostki zmiękną i mogą przykleić się do woka. Zeskrobać brązowe kawałki z dna woka i kontynuować smażenie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Pieprz
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
6
Dodać jajka do woka i smażyć, aż jajka są po prostu ustawione, o 1 minutę. Wymieszać w ketjap manis, Sambal oelek, i szalotki, a następnie przenieść do naczynia i rozrzucić kolendry na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kecap Manis
Sambal Oelek
Zielona Cebula
Kolendra
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu