Shrimp Sullivan ' s Island
Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatariański przepis służy 45 i kosztuje 1,69 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 101 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz karczochy serca, cebulę, qt. woda i kilka innych rzeczy, które można zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Sullivan ' s Island Bacon and Shrimp Bog, Ugotuj książkę: Sullivan ' s Island Shrimp Bog, oraz Pikantne Krewetki Wyspowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś 10 qt. woda do wrzenia w 12-qt. stockpot na średnim ogniu; wycisnąć połówki cytryny nad wodą i dodać ściśnięte połówki do wody w stockpot.
Dodaj krewetki, i gotować 3 minut lub tylko do krewetki skręcić różowy.
Odcedzić i spłukać zimną wodą, aby zatrzymać proces gotowania.
Krewetki obrać; devein, w razie potrzeby.
Warstwa krewetki, cebula, i karczoch serca w 2 (13-x 9-calowy) naczynia do pieczenia.
Wymieszać razem oliwę z oliwek i dalej 5 składników; wlać równomiernie mieszanki krewetek. Przykryć i schłodzić co najmniej 12 godzin lub do 48 godzin, mieszając od czasu do czasu.
W razie potrzeby udekorować i podawać łyżką szczelinową.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.