Shrimp Linguine w sosie pomidorowo-Feta (aka Shrimp Saganaki Linguine)
Shrimp Linguine w sosie pomidorowo-Feta (aka Shrimp Saganaki Linguine) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 491 kalorii, 37g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 3,74 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przepis ten zachwycił 8975 osób. Jeśli masz pomidory w puszkach, oliwę z oliwek, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać koperek, można śledzić to danie główne z Malinowy Deser Czekoladowy Quesadilla # Choctoberfest jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Krewetki Linguine w sosie pomidorowo-białym winem, Krewetki Feta z Linguine, oraz Linguine Z Krewetkami I Fetą.
Instrukcje
W dużym garnku zagotować wodę i ugotować makaron zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.W międzyczasie rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu, dodać cebulę i gotować do miękkości, o 5-7 protokół.
Dodać płatki czosnku i papryki chili i gotować, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodać wino i dusić przez kilka minut.
Dodać pomidory i oregano i dusić, aż sos zgęstnieje, o 10 protokół
Dodać krewetki i gotować na wolnym ogniu, o 2-4 protokół.
Wymieszać z fetą, koperkiem i natką pietruszki, doprawić solą i pieprzem i podawać na linguine.