Shanks Sicilian-Style: Costolette Siciliane
Shanks Sicilian-Style: Costolette Siciliane jest bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 349 kalorii. Na 1,96 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pieczoną paprykę, cukier, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 27%, co nie jest takie super. Podobne przepisy to Costolette d ' abbacchio fritte (panierowane kotlety jagnięce w stylu rzymskim), Miecznik sycylijski, oraz Miecznik Sycylijski-Styl.
Instrukcje
Na patelni o dużym dnie rozgrzać 1/2 szklanki oliwy z oliwek. Gdy gorące, ale nie palenie, dodać osso buco i gotować, aż złoty kolor brązowy ze wszystkich stron, o 6-8 protokół.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Przenieś trzonki do przykrytego, ciężkiego naczynia do pieczenia na tyle dużego, aby wygodnie trzymać trzonki. Odstawić.
W tym samym garnku podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu. Wymieszać z koncentratem pomidorowym i gotować przez 2 minuty, od czasu do czasu mieszając. Wymieszać w oliwki, kapary, papryka, pomidory, oregano, i cukier. Deglaze z Marsala. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Niech gotować na wolnym ogniu przez 10 minut, często mieszając. Jeśli mieszanina stanie się zbyt sucha, dodaj łyżeczkę lub 2 wody.
Łyżka równych ilości sosu na każdym trzonku. Przykryć i gotować, aż cielęcina będzie bardzo miękka, o 45 protokół.