Shanghai soup Dumplings może być tylko zupa szukasz. Ten przepis sprawia, że 75 porcji z 67 kalorii, 4G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 34 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jest idealny do Jesień. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jeśli masz paski wielkości zapałki imbir, skrzydełka z kurczaka, zielona cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 12%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Shanghai Soup Dumplings, Shanghai Soup Dumplings (Xiao Long Bao), oraz Shanghai zimna zupa owocowa z perłową tapioką dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zaopatrz swoją spiżarnię
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
2
Szukaj składników i dostaw opisywany tutaj na rynku azjatyckim lub online w adrianascaravan.com: szynka wędzona po chińsku (lub użyj szynki Smithfield), suszone grzyby shiitake, wino Shaoxing (pisane również Shao Hsing), czarny ocet, owijki do pieróg (nie używaj owijek Wonton; są zbyt cienkie) i zestawy do parowania bambusa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Grzyby Shiitake
Owijki Do Pierogów
Wonton Wrappers
Ocet Czarny
Szynka Wędzona
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Przygotowana Musztarda, Opcjonalnie
3
Zrobić zupę
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łodygi Selera Przekrojone Na Pół
4
Połącz 10 szklanek wody i wszystkie pozostałe składniki zupy z wyjątkiem żelatyny w dużym garnku. Doprowadzić do wrzenia, łyżki off piany, która unosi się na powierzchni. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż kawałki kurczaka są bardzo miękkie i zaczynają się rozpadać, dodając więcej wody przez kubki, jeśli to konieczne, aby utrzymać kurczaka w zanurzeniu, około 2 godzin 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki Cannelloni
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Cukierki Dla Karłów
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
3 łodygi Selera Przekrojone Na Pół
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Strain and chill
6
Odcedzić zupę; wyrzucić ciała stałe. Powrót bulionu do tego samego garnka. Gotować, aż zmniejszy się do 2 filiżanek, o 35 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
3 łodygi Selera Przekrojone Na Pół
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Wlać 3 łyżki wody do małej miseczki; posypać żelatyną.
Dodaj do gorącego bulionu; mieszaj, aż żelatyna się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla Karłów
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
10
Przenieś do szklanego naczynia 13x9x2 cali. Przykryć; schłodzić na noc.
11
Zrobić sos
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
12
Wymieszać 1 szklankę czarnego octu, 6 łyżek sosu sojowego i 2 łyżki świeżego imbiru paski w małej misce. DO AHEAD można wykonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Czarny
świeży Imbir
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Dodać aspic do mieszaniny wieprzowej; mieszać delikatnie drewnianą łyżką tylko do włączenia. DO AHEAD można wykonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Poszatkowana Sałata I Pokrojone Pomidory (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
17
Złożyć pierogi
18
Linia 2 obramowane blachy do pieczenia z pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
19
Umieść 1 owijkę do pierogów na powierzchni roboczej. Łyżka 1 bardzo obfita łyżeczka nadzienia na środku opakowania, w tym co najmniej 2 lub 3 kostki galaretki.
20
Plisuj owijkę
21
Lekko umyć brzegi opakowania z kluskami wodą. Przynieś 1 róg owijki wokół napełniania, a następnie plisuj pozostałe krawędzie owijki w regularnych odstępach wokół napełniania, aż napełnianie zostanie zamknięte, a owijka tworzy kształt podobny do wiązki z małym otworem na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
22
Twist the top
23
Zbierz górne krawędzie owijki i skręć na górze, aby zamknąć nadzienie.
24
Umieścić na blasze do pieczenia. Powtórz z pozostałymi opakowaniami i nadzieniem. DO AHEAD można schłodzić, przykryć, na 1 dzień lub zamrozić w pojedynczej warstwie w zakrytych pojemnikach na 2 tygodnie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
25
Przygotuj parowiec
26
Ułóż każdą warstwę bambusowego kosza na parowiec z liśćmi kapusty; umieść nad wokiem wypełnionym wystarczającą ilością wody, aby dotrzeć tuż pod dnem bambusowego kosza na parowiec. (Lub metalowy stojak na parowiec z liśćmi kapusty i ustawiony nad wodą w dużym garnku.)
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz Parowy
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
27
Ułożyć pierogi na kapuście, rozstaw od siebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
28
Pierogi na parze
29
Doprowadzić wodę do wrzenia. Przykryć; gotować na parze, dodając więcej wody do woka, jeśli odparuje zbyt szybko, około 12 minut dla świeżych pierogów i 15 minut dla zamrożonych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
30
Od razu podajemy pierogi, podajemy sos do maczania.