Sfogliatella trwa około 4 godziny i 40 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 15 i kosztuje 39 centów za porcję. Ten hor d ' oeuvre ma 328 kalorii, 6G białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Ten przepis z Foodnetwork ma 39 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, mleko, cukier cukierniczy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżką wynik 31%, to danie nie jest tak doskonałe. Jeśli podoba ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak .
Instrukcje
1
W dużej misce przesiej mąkę uniwersalną, mąkę z kaszy manny i sól. Palcami wmasuj masło w ciasto, aż utworzy kulki przypominające groszek. Alternatywnie przesiej suche składniki do robota kuchennego i wcieraj masło do mieszanki, aż zostanie zmiksowane i stosunkowo gładkie. Wlej wodę palcami (lub w mikserze). Ciasto wyłożyć na płaską powierzchnię i zwinąć w kulkę. Zawiń go w folię i dociśnij. Wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
W średnim rondlu zagotuj mleko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
Ubij mąkę z kaszy manny i gotuj, ciągle mieszając drewnianą łyżką, aż masa zgęstnieje, 3 do 5 minut. Jeśli podczas gotowania tworzy grudki, ubijaj do uzyskania gładkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Z Kaszy Mannej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
4
Przełóż mieszankę mleka i mąki do miski, aby lekko ostygła, około 10 minut. Dodaj ricottę, jajko, cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Dodaj kandyzowane kawałki pomarańczy i cytryny i przesiej posypaną cynamonem powierzchnię. Wymieszaj, aby zmiksować. Posmakuj przypraw i wstaw do lodówki, aż będzie gotowy do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
3 Paluszki Precelkowe
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
6
Wyjmij ciasto z lodówki i podziel na pół. Posmaruj płaską powierzchnię i zwiń 1 połówki w prostokąt o wymiarach około 14 cali na 24 cale. Krótszy koniec prostokąta powinien znajdować się blisko ciebie. Ciasto powinno być bardzo cienkie. Im cieńszy, tym lepiej!
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
7
Posmaruj cały prostokąt warstwą skrótu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Posiekanych Daktyli (około
8
Posyp go równomiernym posypaniem cukru cukierniczego. Delikatnie i równomiernie zwiń go w siebie jak galaretowatą bułkę gąbczastą.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-up
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
9
Rozwałkuj ostrożnie, uważając, aby zwija się bardzo mocno. Wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny. Użyj ostrego noża, aby pokroić rolkę na kawałki o grubości od 1 do 1 1/2 cala. Powtórz ten sam proces z drugą połową ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up
10
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
11
Włóż 1 krążek ciasta do ręki, a drugą ręką wciśnij kciuk na środek drugiej ręki (a tym samym do ciasta) i zacznij rozciągać ciasto. Nie chcesz naciskać tak bardzo, że jeszcze robisz ubytek. Najpierw skoncentruj się na tym, aby ciasto było większe i bardziej płaskie. Kiedy jest mniej więcej wielkości dużej muszli małży, zacznij wygładzać i naciskaj na środek, aby utworzył wnękę podobną do dużej muszli małży. Chcesz zakończyć stożkiem z otworem około 3 cali i mniejszym, zwężającym się końcem około 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
12
Posmaruj ciasto odrobiną skrótu i odwróć je na lewą stronę, ściskając stożek ciasta między palcem wskazującym a kciukiem. Ostrożnie wsyp 2 duże łyżki nadzienia do stożka. Stożek powinien być dość wypełniony i przejść do krawędzi otworu cienką warstwą wypełnienia. Zamknij usta, ostrożnie składając nad sobą otwór stożka. Tak samo, jakbyś miał 2 połówki muszli małży i ją zamykał. Delikatnie dociśnij krawędzie otworu razem. Ułóż na nieprzywierającej blasze do pieczenia. Powtarzaj z całym ciastem, aż obie blachy do pieczenia zostaną wypełnione.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Posiekanych Daktyli (około
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
13
Posmaruj każdy płynem do mycia jajek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
14
Umieść tace na środku piekarnika i piecz na złoty kolor, 30 do 35 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
15
Wyjmij z piekarnika i pozwól im odpocząć kilka minut na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
16
Gdy Sfogliatella odpocznie przez kilka minut, posyp je kolejnym posypaniem cukru cukierniczego i umieść każdą blachę do pieczenia prosto pod brojlerem. Nie odchodź! Zostań tam i obserwuj, jak cukier powoli brązowieje wierzch. Jeśli warstwa cukru była lekka i chcesz, aby była trochę brązowa, powtórz z kolejnym posypaniem cukru i kolejną minutą pod brojlerem. Pozwól im odpocząć kilka minut, a następnie przenieś je na półmisek, posyp cukrem cukierniczym i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-up
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
Wino musujące i musujące różowe to moje najlepsze typy na Antipasti. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Możesz spróbować Laurent-Perrier Brut. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 40 dolarów za butelkę.
Laurent-Perrier Brut
Laurent-Perrier Brut L-P jest wzorcem dla stylu domu Laurenta-Perriera. Ostry, świeży i elegancki, Brut L-P odzwierciedla podstawową esencję naszych szampanów.Kolor ma bladozłoty odcień, z drobnymi i trwałymi bąbelkami. Nos jest świeży i delikatny, wykazuje dobrą złożoność z nutą cytrusów i białych owoców. Lekki styl Brut L-P doprowadził do tego, że szampan stał się idealnym napojem aperitifowym. Idealna równowaga, chrupkość smaków i Finezja sprawiają, że jest idealnym towarzyszem dla ryb, drobiu i białego mięsa.