Sfogi w Saor
Potrzebujesz dania głównego bez nabiału i peskatariańskiego ? Sfogi in Saor może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Za 6,72 USD za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 33 g białka , 35 g tłuszczu i łącznie 681 kalorii . Ten przepis jest dla 4 osób. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i kup solę, ocet winny, oliwę z oliwek extra vergine i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 45 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 59% . Ta ocena jest solidna. Podobne przepisy to .
Instrukcje
Rozgrzej olej w głębokim rondlu do temperatury 375 stopni Fahrenheita.
Doprawić filety z soli solą i pieprzem. Obtoczyć filety w przyprawionej mące i smażyć na gorącym oleju do uzyskania złotego koloru.
Wyjmij i odsącz na papierowych ręcznikach.
Na patelni o średnicy 12–14 cali rozgrzej oliwę extra vergine na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i smaż, aż zmięknie i lekko zbrązowieje, około 10–12 minut.
Dodaj porzeczki, cukier, orzeszki piniowe i ocet i doprowadź do wrzenia. Gotuj przez 5 do 6 minut, aż porzeczki zmiękną i pozostaw do ostygnięcia. Gdy wszystkie składniki ostygną, wybierz gliniane naczynie, które pomieści smażone filety, lekko na siebie nachodzące. Nałóż na wierzch mieszankę słodko-kwaśną i wstaw do lodówki na 24 godziny.
Podawać w temperaturze pokojowej.