Sezam mahi mahi z sałatką ogórkowo-Rukolową

Sezam mahi mahi z sałatką ogórkowo-Rukolową
Mahi z sezamem mahi z sałatką ogórkowo-Rukolową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 720 kalorii, 47g białka, oraz 35 g tłuszczu na porcję. Na $8.0 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka nasion sezamu, sos sojowy, sake i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać olej z orzeszków ziemnych, można śledzić to danie główne z Solone Ciasteczka Orzechowe Toffi jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sezam Mahi Mahi z sosem sojowym Shiso Ginger Butter, Pesto Crusted Mahi-Mahi z pomidorami i sosem maślanym cytrynowym, oraz Nerkowcowo-kokosowa Mahi Mahi z salsą pomarańczowo-bananową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ubić razem 6 pierwszych składników; wlać do dużej, wytrzymałej plastikowej torebki z zamkiem błyskawicznym i dodać mahi mahi. Uszczelnić i schłodzić 8 godzin, obracając się od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mahi MahiMahi Mahi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Połącz nasiona sezamu i mąkę w płytkim naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
3
Wyjąć rybę z marynaty; osuszyć ręcznikami papierowymi. Rybę obłożyć ze wszystkich stron mieszanką sezamu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
MarynataMarynata
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
4
Ciepło sezamu i olejów arachidowych w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać rybę; gotować 2 do 3 minut lub aż złoty. Obróć, zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj od 2 do 3 minut, aż ryba będzie łatwo płatkować widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
6
Podawać na sałatce ogórkowo-Rukolowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rukiew WodnaRukiew Wodna
OgórekOgórek

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 99 dolarów.
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia37
Magazyn