Sezam i czekolada "Flans"
Sezam i czekolada "Flans" może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja zawiera 221 kalorii, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 6 i kosztuje 1,45 zł za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona granatu, nasiona sezamu, czekoladę bezmleczną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis od Go Dairy Free Ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj No-Bake czekoladowe batony sezamowe {GF}, Czekoladowe ciasteczka z pestek dyni (lub sezamu) , oraz Czekoladowe lody kokosowe z czarnym sezamem i karmelem z orzechów makadamia dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na ciężkiej patelni delikatnie podgrzej cukier, aż się roztopi i zmieni kolor na jasnobrązowy.
Zdjąć z ognia na raz i dodać nasiona sezamu. Dobrze wymieszać, aby upewnić się, że wszystkie są powlekane.Lekko posmaruj kawałek folii aluminiowej i rozprowadź na niej mieszaninę nasion sezamu. Aby uzyskać płaską warstwę, olej drugi kawałek folii, połóż go na górze i zwiń lekko wałkiem do ciasta. Pozostawić do ostygnięcia i utwardzenia.Roztopić czekoladę w podwójnym kotle lub kuchence mikrofalowej, a następnie bardzo delikatnie wymieszać brandy-czekolada prawdopodobnie zmieni konsystencję i zagęści. Natychmiast rozłóż go na nasionach sezamu i top z dowolnego owocu jesteś using.In ciężka patelnia delikatnie podgrzać syrop, a następnie dodać nasiona sezamu.
Zdjąć z ognia i rozprowadzić na naoliwionej folii jak w przypadku pierwszego flan.
Czekoladę rozgrzać jak poprzednio i zalać sezamem. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie przykryć dowolnym owocem.Ostrożnie wyjąć do lodówki do ostygnięcia i utwardzenia.