Serowy Makaron Primavera
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj tandetnego makaronu Primaveran. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 487 kalorii. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać szparagi, parmezan, fasola lima, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Cheesy Primavera Patelnia, Makaron Jednogarnkowy Primavera, oraz Pasta Primavera.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodać fasolkę lima i marchew i gotować przez 4 protokół.
Dodać szparagi i gotować 1 minutę dłużej. Za pomocą łyżki szczelinowej Usuń warzywa i spłucz pod zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Dodać fettuccine do wody i gotować do miękkości, 8 do 10 minut (lub zgodnie ze wskazówkami opakowania).
Odcedzić, rezerwując 1/2 szklanki wody do gotowania.
Po ugotowaniu fettuccine przez około 5 minut roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać czosnek i smażyć, aż pachnące, 1 minutę.
Dodaj warzywa, doprawić solą i pieprzem, i smażyć, aż warzywa wyglądają szkliwione i są chrupiące-delikatne, 3 do 4 protokół.
Dodać odsączone fettuccine i 1/4 Puchar zarezerwowane gotowania wody i wrzucić dobrze.
Przełożyć do dużej, płytkiej miseczki i wymieszać z parmezanem i pietruszką.
Dodać ricottę do gorącego makaronu przez łyżki i wrzucić delikatnie połączyć. Doprawić solą i pieprzem. Jeśli makaron wydaje się suchy, skropić trochę więcej gotującej się wody.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Brancaia Chianti Classico Riserva z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 38 dolarów za butelkę.
![Brancaia Chianti Classico Riserva]()
Brancaia Chianti Classico Riserva
Ta Chianti Classico Riserva pokazuje tropikalne i czarne aromaty owoców, z nutami orzechów i migdałów na podniebieniu. Wykonane z najlepszych winogron Sangiovese z dwóch naszych winnic estate, Brancaia Estate i Poppi Vineyard, to wino ma gęsty, rubinowo-czerwony kolor i długie, aromatyczne wykończenie.Mieszanka: 80% Sangiovese, 20% Merlot