Serowe ziemniaki Au Gratin
Serowe ziemniaki Au Gratin mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje 95 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 423 kalorie. 331 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, masło, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Serowe Ziemniaki Au Gratin, Serowe Ziemniaki Au Gratin, oraz Serowe Czerwone Ziemniaki Au Gratin dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 375ºF.
Ziemniaki szorować, ale nie obierać.
Pokroić w plastry 1/8 cala, aby zmierzyć około 4 filiżanek.
Roztopić masło w 2-ćwiartkowym rondlu na średnim ogniu. Cebulę ugotować na maśle około 2 minut, od czasu do czasu mieszając, aż będzie miękka. Wymieszać z mąką, solą i pieprzem. Gotować, stale mieszając, aż do bąbelków; zdjąć z ognia.
Wymieszać z mlekiem i 1 1/2 szklanki sera.
Podgrzać do wrzenia, stale mieszając. Zagotować i wymieszać 1 minutę.
Ziemniaki rozłóż w zapiekance 1 1/2-ćwiartkowej.
Polać ziemniakami sosem serowym.
Piec nieosłonięty 1 godzinę.
Pozostały ser wymieszać z bułką tartą, posypać ziemniakami.
Piec odkryte 15 do 20 minut dłużej lub do góry jest brązowy i bąbelkowy.