Serowe paczki ze szpinakiem
Jeśli chcesz dodać więcej lacto ovo vegetarian przepisy do twojej kolekcji, tandetne paczki szpinaku może być przepis, który powinieneś wypróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.26 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 256 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 11 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis z BBC Good Food wymaga szpinaku, ciasta filo, gałki muszkatołowej i orzechów sosnowych. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Paczki Ze Szpinakiem Z Kurczaka, Exohiko jagnięce (paczki Nadziewane jagnięciną, szpinakiem i serem), oraz Serowy Szpinak.
Instrukcje
Piekarnik do 190C / wentylator 170C / Gaz
Umieść szpinak na patelni i mieszaj na dużym ogniu, aż zwiędnie. Odcedzić, wycisnąć jak najwięcej płynu, a następnie z grubsza posiekać.
Rozgrzać olej na patelni, podsmażyć szalotkę, aż zmięknie.
Dodać orzechy włoskie, następnie smażyć przez 2-3 min.
Zdjąć z ognia, wymieszać ze szpinakiem, serem, gałką muszkatołową, śmietaną i przyprawami.
Olej z orzechów włoskich wymieszać z masłem.
Posmaruj cienką warstwę na kawałku ciasta.
Umieść kolejny kawałek na górze z rogami pod innym kątem, posmaruj masłem i powtórz z jeszcze jednym kawałkiem.
Na środek ułożyć łyżkę mieszanki szpinaku, ułożyć rogi ciasta i uszczypnąć na środku tworząc paczkę. Powtórz, aby Pozostałe paczki, a następnie przełożyć na wysmarowaną blachę do pieczenia.
Posmaruj paczki pozostałym masłem i olejem.
Piec przez 20 minut do złotego koloru.