Sernik żurawinowo-pomarańczowy ze skórką czekoladową
Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 489 kalorii, 8G białka, oraz 37 g tłuszczu. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka jaj, skórki pomarańczowej, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Sernik żurawinowo-pomarańczowy ze skórką czekoladową, Sernik żurawinowo-pomarańczowy ze skórką czekoladową, oraz Sernik dyniowo-pomarańczowy ze skórką czekoladową i solonym karmelem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°. drobno zmielić ciasteczka i czekoladę w procesorze.
Dodać masło; zmiksować do uzyskania wilgotnych grudek. Używając plastikowej folii jako pomocy, naciśnij mieszankę okruchów na dnie i 1 1/4 cala w górę boków formy sprężynowej o średnicy 9 cali z 2 bokami o wysokości 3/4 cala.
Piec do zestawu, o 8 protokół. Całkowicie fajne.
Zwiększ temperaturę piekarnika do 177°. owiń 2 warstwy folii o dużej wytrzymałości wokół dolnej i górnej strony patelni springform. Za pomocą miksera elektrycznego, beat twarogu i cukru w dużej misce, aż światło. Ubić w mące. Beat w jajkach, 1 na raz, tylko do mieszania. Ubić skórką pomarańczową i wanilią.
Wlać nadzienie do skorupy.
Umieść springform pan w dużej patelni do pieczenia. Napełnij patelnię wystarczającą ilością gorącej wody, aby dostać się do połowy boków springform pan.
Piec do napełniania jest po prostu ustawić w centrum, ale nadal porusza się lekko, o 55 protokół.
Wyjąć ciasto z łaźni wodnej; przenieść do stojaka i całkowicie ostudzić, około 4 godzin. Przykryć i schłodzić przez noc.
Wymieszaj cukier i wodę w średnim rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło do medium; dodać mieszaninę skrobi kukurydzianej i doprowadzić do duszenia.
Dodaj żurawinę; gotuj, aż zacznie pękać, często mieszając, około 3 minut. Wymieszać ze skórką pomarańczową. Całkowicie fajne. Przykryć i schłodzić przez noc. (Sernik i mieszankę żurawinową można przygotować 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Uruchom nóż wokół górnej krawędzi sernika, aby poluzować. Zwolnij boki patelni. Top sernik z mieszanką żurawinową. Schłodzić do Ustawienia, około 1 godziny.