Sernik żurawinowo-pomarańczowy ze skórką czekoladową

Sernik żurawinowo-pomarańczowy ze skórką czekoladową
Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 489 kalorii, 8G białka, oraz 37 g tłuszczu. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka jaj, skórki pomarańczowej, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Sernik żurawinowo-pomarańczowy ze skórką czekoladową, Sernik żurawinowo-pomarańczowy ze skórką czekoladową, oraz Sernik dyniowo-pomarańczowy ze skórką czekoladową i solonym karmelem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 163°. drobno zmielić ciasteczka i czekoladę w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Pliki CookiePliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Dodać masło; zmiksować do uzyskania wilgotnych grudek. Używając plastikowej folii jako pomocy, naciśnij mieszankę okruchów na dnie i 1 1/4 cala w górę boków formy sprężynowej o średnicy 9 cali z 2 bokami o wysokości 3/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
Folia FoliowaFolia Foliowa
3
Piec do zestawu, o 8 protokół. Całkowicie fajne.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Zwiększ temperaturę piekarnika do 177°. owiń 2 warstwy folii o dużej wytrzymałości wokół dolnej i górnej strony patelni springform. Za pomocą miksera elektrycznego, beat twarogu i cukru w dużej misce, aż światło. Ubić w mące. Beat w jajkach, 1 na raz, tylko do mieszania. Ubić skórką pomarańczową i wanilią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowySerek śmietankowy
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
WaniliaWanilia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
JajkoJajko
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Patelnia SpringformPatelnia Springform
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
2
Wlać nadzienie do skorupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
3
Umieść springform pan w dużej patelni do pieczenia. Napełnij patelnię wystarczającą ilością gorącej wody, aby dostać się do połowy boków springform pan.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Piec do napełniania jest po prostu ustawić w centrum, ale nadal porusza się lekko, o 55 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Wyjąć ciasto z łaźni wodnej; przenieść do stojaka i całkowicie ostudzić, około 4 godzin. Przykryć i schłodzić przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
1
Wymieszaj cukier i wodę w średnim rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło do medium; dodać mieszaninę skrobi kukurydzianej i doprowadzić do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj żurawinę; gotuj, aż zacznie pękać, często mieszając, około 3 minut. Wymieszać ze skórką pomarańczową. Całkowicie fajne. Przykryć i schłodzić przez noc. (Sernik i mieszankę żurawinową można przygotować 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
3
Uruchom nóż wokół górnej krawędzi sernika, aby poluzować. Zwolnij boki patelni. Top sernik z mieszanką żurawinową. Schłodzić do Ustawienia, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
PatelniaPatelnia
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn