Sernik Ze Słodką Bazylią

Sernik Ze Słodką Bazylią
Sernik ze słodką bazylią wymaga z grubsza 5 godzin i 35 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,51 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 343 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka sera ricotta, sól morska, jajko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 22%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Makaron z bazylią, Fetanem i słodką kukurydzą Miso Carbonara, Pikantny Sernik Z Bazylią I Kozim Serem, oraz Słodka Bazylia, Pudełko.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Umieść stojak na piekarnik na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. masło dno i boki 4 1/2-cala średnicy springform patelni. Wyłożyć dno patelni kawałkiem pergaminu. Owinąć zewnętrzną część patelni kawałkiem wytrzymałej folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Patelnia SpringformPatelnia Springform
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
3
Umieść ser ricotta, ser śmietankowy i kozi ser w robocie kuchennym. Puls
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser RicottaSer Ricotta
Serek śmietankowySerek śmietankowy
Ser KoziSer Kozi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
4
do wymieszania.
5
Dodać cukier, jajko, żółtko i sól i zmiksować na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
CukierCukier
SólSól
JajkoJajko
6
Dodaj bazylii i pulse aż włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazyliaBazylia
7
Wlać masę serową do przygotowanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Umieść patelnię w 8-calowym kwadratowym naczyniu do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
9
Wlać tyle gorącej wody w naczyniu do pieczenia, aby dojść do połowy boków springform patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
10
Piec, aż sernik będzie złoty na brzegach, a środek ciasta lekko przesunie się, gdy patelnia jest delikatnie wstrząśnięta (sernik stanie się jędrny po schłodzeniu), około 50 minut. Wyłącz piekarnik i pozostaw sernik do ostygnięcia w piekarniku na 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
11
Wyjmij patelnię springform z naczynia do pieczenia i usuń folię. Przykryć patelnię folią i przechowywać sernik w lodówce przez co najmniej 3 godziny i do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
12
Wyjąć sernik z patelni. Pozostawić sernik do temperatury pokojowej przed podaniem, około 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
13
Za pomocą szczotki do ciast umyj wierzch sernika oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i podawaj z różnymi krakersami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra VirginOliwa Z Oliwek Extra Virgin
KrakersyKrakersy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
14
Propozycja serwowania: różne krakersy .
Składniki, których będziesz potrzebować
KrakersyKrakersy
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia2
Magazyn