Sernik Ze Słodką Bazylią
Sernik ze słodką bazylią wymaga z grubsza 5 godzin i 35 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,51 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 343 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka sera ricotta, sól morska, jajko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 22%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Makaron z bazylią, Fetanem i słodką kukurydzą Miso Carbonara, Pikantny Sernik Z Bazylią I Kozim Serem, oraz Słodka Bazylia, Pudełko.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść stojak na piekarnik na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. masło dno i boki 4 1/2-cala średnicy springform patelni. Wyłożyć dno patelni kawałkiem pergaminu. Owinąć zewnętrzną część patelni kawałkiem wytrzymałej folii.
Umieść ser ricotta, ser śmietankowy i kozi ser w robocie kuchennym. Puls
Dodać cukier, jajko, żółtko i sól i zmiksować na gładką masę.
Dodaj bazylii i pulse aż włączone.
Wlać masę serową do przygotowanej patelni.
Umieść patelnię w 8-calowym kwadratowym naczyniu do pieczenia.
Wlać tyle gorącej wody w naczyniu do pieczenia, aby dojść do połowy boków springform patelni.
Piec, aż sernik będzie złoty na brzegach, a środek ciasta lekko przesunie się, gdy patelnia jest delikatnie wstrząśnięta (sernik stanie się jędrny po schłodzeniu), około 50 minut. Wyłącz piekarnik i pozostaw sernik do ostygnięcia w piekarniku na 1 godzinę.
Wyjmij patelnię springform z naczynia do pieczenia i usuń folię. Przykryć patelnię folią i przechowywać sernik w lodówce przez co najmniej 3 godziny i do 2 dni.
Wyjąć sernik z patelni. Pozostawić sernik do temperatury pokojowej przed podaniem, około 30 minut.
Za pomocą szczotki do ciast umyj wierzch sernika oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i podawaj z różnymi krakersami.
Propozycja serwowania: różne krakersy .