Sernik Ze Słodką Bazylią

Sernik Ze Słodką Bazylią
Sernik ze słodką bazylią wymaga z grubsza 5 godzin i 35 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,51 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 343 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka sera ricotta, sól morska, jajko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 22%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Makaron z bazylią, Fetanem i słodką kukurydzą Miso Carbonara, Pikantny Sernik Z Bazylią I Kozim Serem, oraz Słodka Bazylia, Pudełko.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Umieść stojak na piekarnik na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. masło dno i boki 4 1/2-cala średnicy springform patelni. Wyłożyć dno patelni kawałkiem pergaminu. Owinąć zewnętrzną część patelni kawałkiem wytrzymałej folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Patelnia SpringformPatelnia Springform
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
3
Umieść ser ricotta, ser śmietankowy i kozi ser w robocie kuchennym. Puls
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser RicottaSer Ricotta
Serek śmietankowySerek śmietankowy
Ser KoziSer Kozi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
4
do wymieszania.
5
Dodać cukier, jajko, żółtko i sól i zmiksować na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
CukierCukier
SólSól
JajkoJajko
6
Dodaj bazylii i pulse aż włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazyliaBazylia
7
Wlać masę serową do przygotowanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Umieść patelnię w 8-calowym kwadratowym naczyniu do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
9
Wlać tyle gorącej wody w naczyniu do pieczenia, aby dojść do połowy boków springform patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
10
Piec, aż sernik będzie złoty na brzegach, a środek ciasta lekko przesunie się, gdy patelnia jest delikatnie wstrząśnięta (sernik stanie się jędrny po schłodzeniu), około 50 minut. Wyłącz piekarnik i pozostaw sernik do ostygnięcia w piekarniku na 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
11
Wyjmij patelnię springform z naczynia do pieczenia i usuń folię. Przykryć patelnię folią i przechowywać sernik w lodówce przez co najmniej 3 godziny i do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
12
Wyjąć sernik z patelni. Pozostawić sernik do temperatury pokojowej przed podaniem, około 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
13
Za pomocą szczotki do ciast umyj wierzch sernika oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i podawaj z różnymi krakersami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra VirginOliwa Z Oliwek Extra Virgin
KrakersyKrakersy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
14
Propozycja serwowania: różne krakersy .
Składniki, których będziesz potrzebować
KrakersyKrakersy
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia2
Magazyn