Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 425 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.1 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, mąkę, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Z łyżeczką wynik 14%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Sernik Wstążkowy, Sernik Z Niebieską Wstążką, oraz Sernik Ze Wstążką Malinową dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Do polewy: spłucz i wytrzyj pomarańczę. Ostrym nożem pokroić na cienkie krążki (od 1/8 do 1/16 cala. grube; patrz nuty), odrzucające końcówki i nasiona. W głębokim 10-in. patelnia lub garnek na średnim ogniu, wymieszać cukier, 3/4 szklanki wody i sok z cytryny, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Pomarańczowy
Nasiona
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Nóż
Garnek
2
Dodać plasterki pomarańczy i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu. Przykryć i dusić 5 minut. Odsłonić i gotować delikatnie, utrzymując plasterki w jednej warstwie i obracając od czasu do czasu, aż będą lekko kandyzowane i półprzezroczyste i ciecz ma konsystencję cienkiego syropu, około 20 minut (powinno być około 1/2 szklanki płynu w patelni; jeśli mniej, dodać wystarczająco gorącej wody, aby ta ilość i wstrząsnąć patelni, aby wymieszać wodę z syropem).
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry Pomarańczy
Syrop
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Ostudzić w patelni. Przykryć i schłodzić co najmniej 15 minut i do 2 dni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Do sernika: Rozgrzej piekarnik do 30
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
Wlać okruchy graham cracker do 9-in. patelnia do sernika z wyjmowaną obręczą; dodać masło i wymieszać. Naciśnij mieszaninę równomiernie na dnie i 1/2 cala. po bokach patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki świeżego Soku Z Cytryny (około 2 Dużych Cytryn)
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
W dużej misce, z mikserem na średniej prędkości, ubić ser śmietankowy i cukier, aż będzie gładka.
Dodawać jajka po 1 na raz, ubijając po każdym dodaniu. Ubić w mące, śmietanie i likieru tylko do momentu włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietana
Likier
Mąka Uniwersalna
Jajko
8
Wlać do patelni wyłożonej skórką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Piec, aż centrum ledwo jiggles, gdy ciasto jest delikatnie wstrząśnięty, 60 do 70 minut. Wsadź cienki nóż między ciasto a krawędź patelni. Całkowicie schłodzić w temperaturze pokojowej, następnie przykryć i schłodzić do ostygnięcia, co najmniej 3 godziny lub do 2 dni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Nóż
Patelnia
10
Zdjąć obręcz patelni. Jeśli jakakolwiek wilgoć zbiera się na wierzchu ciasta, delikatnie osuszyć. Delikatnie wyciągnij kandyzowane plasterki pomarańczy z syropu, zastrzegając syrop i osusz papierowym ręcznikiem. Ułóż plastry, lekko nakładające się, na wierzch sernika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry Pomarańczy
Syrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Patelnia
11
Odmierz sok pomarańczowy. Doprowadzić syrop do wrzenia na dużym ogniu. Mieszać od czasu do czasu, aż syrop będzie głęboki złoty kolor, 1 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Pomarańczowy
Syrop
12
Wyjąć z ognia i ostrożnie wymieszać sok pomarańczowy (mieszanina będzie bąbelki).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Pomarańczowy
13
Ostudzić do temperatury pokojowej i obficie posmarować plasterki pomarańczy (może być dodatkowy syrop).
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry Pomarańczy
Syrop
14
Sernik podawać, lub przykryć i przechowywać w lodówce do 2 dni. Użyj ząbkowanego noża do cięcia ciasta, wycierając ostrze do czysta po każdym kawałku.