Sernik z białą czekoladą i morelami
Sernik z białą czekoladą i morelami zajmuje około 4 godziny i 50 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 693 kalorie, 13g białka, oraz 47 g tłuszczu. Na 2,15 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako deser w rozsądnej cenie. Udaj się do sklepu i odbierz paczkę ciastek kruchych, masła, cukru i kilku innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 90 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 34%, to danie nie jest tak niesamowite. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Ciasto z białej czekolady z nadzieniem morelowym i kremem z białej czekolady, Sernik z białej czekolady z sosem Brandy z białej czekolady, oraz Morelowa Biała Czekolada.
Instrukcje
Break herbatniki do robota kuchennego i pulsować, aż masz drobne okruchy.
Posmaruj trochę masła na podstawie i bokach głębokiej 20cm puszki flan. Pozostałe masło wymieszać z okruchami. Łyżkę do foremki, a następnie docisnąć do podstawy i boków. Schłodzić podczas napełniania.
Kamień i posiekać 3 morele na małe kawałki.
Włożyć żelatynę do miski, zalać zimną wodą, następnie pozostawić do zmiękczenia na 10 min. Rozbić czekoladę i umieścić w żaroodpornej misce z 100 ml podwójnej śmietany. Stań na patelni z gotującą się wodą, a następnie pozostaw do stopienia, mieszając od czasu do czasu. Wycisnąć wodę z żelatyny, a następnie wymieszać z mieszanką czekoladową. Zdjąć ogień i mieszać do rozpuszczenia. Ubić miękki ser i cukier razem.
Pozostałą śmietanę ubić na sztywną masę, następnie złożyć do sera. Złóż czekoladę, a następnie posiekane morele.
Wlać do przygotowanej puszki i schłodzić przez co najmniej 4 godziny lub przez noc.
Wyłóż patelnię grillową z folią.
Pozostałe morele pokroić na ćwiartki, a następnie umieścić na folii, Wyciąć Boki do góry. Dusić z cukrem pudrem i grillować przez kilka minut, aż lekko rumiane. Chłodno, a następnie ułóż na górze. Ogolić kilka loków z białej czekolady, następnie ułożyć na środku sernika i podawać.