Sernik Tiramisu
Sernik Tiramisu może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 796 kalorii, 14g białka, oraz 54g tłuszczu każdy. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Udaj się do sklepu i odbierz ladyfingers, likier kawowy, półsłodką czekoladę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 23%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Sernik Tiramisu, Sernik Tiramisù, oraz Sernik Tiramisu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Umieść patelnię z wodą na dnie piekarnika.
Zmiażdżyć pakiet ladyfingers do drobnych okruchów.
Roztopione masło wymieszać z okruchami. Zwilżyć 2 łyżkami likieru kawowego. Naciśnij na 8-lub 9-calową miskę sprężynową.
W dużej misce wymieszaj serek śmietankowy, mascarpone i cukier na bardzo gładką masę.
Dodać 2 łyżki likieru kawowego i wymieszać.
Dodać jajka i mąkę; mieszać powoli, aż będzie gładka. Konsystencja mascarpone może się różnić. Jeśli ciasto sernikowe jest zbyt gęste, dodaj trochę śmietany. Nie przesadzać w tym momencie.
Umieść patelnię na środkowym stojaku piekarnika.
Piec przez 40 do 45 minut, lub aż po prostu ustawić. Otwórz drzwi piekarnika i wyłącz ogrzewanie. Ciasto pozostawić do ostygnięcia w piekarniku na 20 minut.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do końca chłodzenia. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 3 godziny lub przez noc. Tuż przed podaniem zetrzyj półsłodką czekoladę.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Antinori Badian a Passignano Chianti Classico Gran Selezione z 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
![Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione]()
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień w Kolorze, wino pokazuje aromaty zarówno owoców, jak i typowe odczucia dębu, które łączą się harmonijnie i oferują również nuty balsamiczne i grafitowe na nosie. Podniebienie jest bogate, z elastycznymi i zrównoważonymi taninami wraz z żywą świeżością typową dla Sangiovese. Wykończenie i posmak są godne uwagi i powtarzają nuty owoców jagodowych, które najpierw poczuły się na nosie.