Sernik Szwarcwaldzki
Sernik szwarcwaldzki może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na desery. Za 1,03 USD za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 312 kalorii , 4 g białka i 22 g tłuszczu . Ten przepis jest na 16 osób. Jeśli masz pod ręką pokruszone wafle czekoladowe, półsłodką czekoladę, nadzienie do ciasta wiśniowego i kilka innych składników, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 12% wyniku , co jest raczej złym wynikiem. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Sernik Szwarcwaldzki , Sernik Szwarcwaldzki i Sernik Szwarcwaldzki .
Instrukcje
Połącz okruchy i masło; wciśnij w dół i w górę po bokach 9-calowego. forma do pieczenia. Schłodź przez 15 minut.
W małym rondlu zalej żelatynę zimną wodą; odstawić na 1 minutę.
Podgrzewać na małym ogniu, mieszając, aż żelatyna całkowicie się rozpuści.
Połącz 1/3 szklanki żelatyny z nadzieniem do ciasta i ekstraktem migdałowym; wylać na spód i schłodzić aż zastygnie.
W dużej misce ubij serek śmietankowy i cukier na gładką masę. Dodaj roztopioną czekoladę, ekstrakt brandy i pozostałą mieszaninę żelatyny. Dodać bitą śmietanę; rozsmarować na warstwie wiśni. Schładzaj co najmniej 3 godziny.
W razie potrzeby udekoruj bitą śmietaną, wiśniami i czekoladą.
Polecane wino: Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce, Sauternes
Sernik świetnie komponuje się z Rieslingiem Late Harvest, Lambrusco Dolce i Sauternes. Do sernika (bez czekolady) bezpieczne są białe wina deserowe, ale słodkie lambrusco będzie dobrze współgrać z klasycznym sernikiem truskawkowym. Riesling Angel Late Harvest z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Riesling Angel z późnych zbiorów]()
Riesling Angel z późnych zbiorów
Messina Hof's Angel to rześkie, słodkie wino deserowe, zbierane z ostatniego zbioru Rieslinga, gdy winogrona przypominają rodzynki. Doskonale komponuje się z owocami, sernikiem oraz lekkimi, słodkimi deserami czekoladowymi.