Sernik Ricotta ze świeżą polewą jagodową
Przepis sernik Ricotta ze świeżą polewą jagodową można w około 45 minut. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.66 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 281 kalorii, 11g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Jeśli masz vanillan ekstrakt, jaja, cukier granulowany, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 33%, co jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Sernik cytrynowy ze świeżą polewą jagodową, Sernik cytrynowy Ricotta z polewą truskawkową, oraz Sernik Ricotta Ducca z chrupiącą polewą z brązowego cukru.
Instrukcje
Aby przygotować sernik, umieścić pierwsze 5 składników w dużej misce; ubić mikserem na średniej prędkości 2 minut lub do gładkiej.
Dodaj jajka, po 1 na raz, dobrze bijąc po każdym dodaniu.
Wlać ciasto do 10-calowej formy sprężynowej pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 350 przez 1 godzinę lub do momentu, gdy środek sernika ledwo porusza się po dotknięciu patelni.
Wyjąć sernik z piekarnika; obrócić nożem zewnętrzną krawędź sernika. Lekko ostudzić; zdjąć zewnętrzny pierścień z patelni.
Sernik posypać równomiernie cukrem pudrem.
Aby przygotować polewę, połącz jagody, 2 łyżki cukru granulowanego i sok; Wrzuć delikatnie, aby połączyć.
Podawać mieszankę jagodową z sernikiem.
Dekoruj gałązkami mięty, w razie potrzeby.