Sernik pomarańczowy z sosem karmelowo-pomarańczowym

Sernik pomarańczowy z sosem karmelowo-pomarańczowym wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 675 kalorii. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka cukru, skórki pomarańczowej, krakersów graham i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak spektakularny spoonacular wynik 20%. Podobne przepisy to Sernik pomarańczowy z sosem karmelowo-pomarańczowym, Odważne wyzwanie piekarzy: wanilia Bean & Blood Orange Panna Cotta z pomarańczowym sosem z ziela angielskiego i karmelem z pomarańczy kardamon orzechowy gorzka czekolada Florentyny (bezglutenowe), oraz Sernik Ricotta z sosem karmelowo-pomarańczowym.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika; rozgrzej do 232°. zmiel krakersy i cukier w procesorze, aż utworzą się drobne okruchy.
Dodać masło; proces, aż okruchy będą lekko wilgotne. Naciśnij na dno (nie na boki) sprężyny o średnicy 9 cali z 2 bokami o wysokości 1/2 cala.
Piec do zestawu, o 12 protokół.
Przenieść do szafy; całkowicie schłodzić. Utrzymuj temperaturę pieca.
Za pomocą miksera elektrycznego, beat twarogu i cukru w dużej misce, aż będzie gładka.
Dodaj jajka, Likier, skórkę pomarańczową i wanilię. Beat tylko do mieszania.
Wlać nadzienie do patelni wyłożonej skórką.
Piec ciasto 15 minut. Obniżyć temperaturę pieca do 149°.
Piec, aż ciasto jest dmuchany, zewnętrzna 2-calowa krawędź jest ustawiona i środek porusza się tylko lekko po wstrząśnięciu, o 55 minut dłużej.
Przenieś ciasto do stojaka. Uruchom nóż wokół boków patelni, aby poluzować; cool. Schłodzić sernik przez noc. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przykryć; przechowywać schłodzone.)
Podawać z sosem karmelowo-pomarańczowym.