Sernik Karmelowy Solony

Sernik Karmelowy Solony
Solony Sernik karmelowy wymaga około 10 godzin od początku do końca. Ten przepis służy 16 i kosztuje 78 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 376 kalorii, 3G białka, oraz 29g tłuszczu. Jeśli masz brązowy cukier, żelatynę, serek śmietankowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 485 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez schludną mamę. Z łyżeczką wynik 19%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Sernik Karmelowy Solony, Sernik Solony Karmelowy, oraz Sernik Karmelowy Solony.

Instrukcje

1
Nasmaruj 9-calową sprężynową patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
2
Połącz pokruszone Oreos i stopione masło, aż wszystkie okruchy zostaną zwilżone.. Naciśnij w dół iw górę boków springform pan.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Ciasteczka OreoCiasteczka Oreo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
3
Umieść w zamrażarce podczas przygotowywania nadzienia.
4
Rozgrzać piekarnik do 300 ° FIn miskę miksera stojącego wyposażonego w mocowanie wiosła, ubić Serek i 1 szklanka brązowego cukru na średniej prędkości, aż będzie gładka. Beat w jajkach, jeden po drugim, tylko do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Czerwonych I Zielonych Kandyzowanych Wiśni1-1/2 Szklanki Czerwonych I Zielonych Kandyzowanych Wiśni
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
5
Dodać 3/4 szklanki śmietany do ubijania i 1/4 szklanki syropu kawowego; ubijać do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytrynowy Budyń BłyskawicznyCytrynowy Budyń Błyskawiczny
Syrop SmakowySyrop Smakowy
6
Wlać nadzienie na skórkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
7
Piec w temperaturze 149° 1 godzinę 10 minut do 1 godziny 20 minut lub aż krawędź sernika jest ustawiona co najmniej 2 cale od krawędzi patelni, ale środek sernika nadal lekko jiggles. Wyłącz piekarnik; otwórz drzwi 4 cale.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
8
Pozostawić sernik w piekarniku 30 minut. Uruchom małą metalową szpatułkę wokół krawędzi patelni, aby poluzować sernik. Schłodzić w patelni na stojaku chłodzącym 30 minut. Owinąć szczelnie w folię i przechowywać w lodówce co najmniej 6 godzin lub overnight.In 2-quart rondel, stopić 1/2 szklanki masła na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
9
Dodać 1 1/4 szklanki brązowego cukru i 2 łyżki syropu do kawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop SmakowySyrop Smakowy
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
10
Podgrzać do wrzenia; gotować i mieszać 1 minutę, aż cukier się rozpuści. Wymieszać w 1/2 szklanki śmietany ubijającej; powrócić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytrynowy Budyń BłyskawicznyCytrynowy Budyń Błyskawiczny
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
11
Zdjąć z ognia. Fajne 20 minut.
12
Połącz śmietanę i czekoladę w średniej wielkości misce bezpiecznej dla mikrofalówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
13
Podgrzej go w kuchence mikrofalowej przez dwie minuty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
14
Trzepaczka, następnie umieścić go z powrotem w kuchence mikrofalowej na kolejne 30 sekund i trzepaczka. Powtarzaj w odstępach 30 sekund, aż czekolada całkowicie się rozpuści i możesz ją w pełni włączyć do kremu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
15
Ostudzić około 5-10 minut (aż będzie jeszcze wylewany, ale już nie gorący)
16
Na małej patelni z sosem umieścić 1/4 szklanki zimnej wody, a następnie posypać 1 łyżeczką niesmakowanej żelatyny.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna Bez Smakużelatyna Bez Smaku
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
17
Niech żelatyna zmięknie i wchłonie całą wodę (około 5 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
18
Umieść patelnię na małym ogniu i mieszaj, aż żelatyna się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
19
Niech ostygnie ciepło, podczas gdy ukończysz następny step.In miskę miksera stojącego wyposażonego w nasadkę trzepaczki ubić 1½ szklanki śmietany i 2 łyżki cukru, aż uformują się miękkie szczyty. Powoli wlać ciepłą rozpuszczoną żelatynę i wymieszać aż do uzyskania miękkich pików. Nie uzyskasz sztywnych szczytów, ale ta bita śmietana będzie idealna do ubijania serników, ciast i innych deserów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
20
Wyjąć Sernik z lodówki.
21
Na wierzch sernika wlać osolony sos karmelowy (używaj ile chcesz, a resztę przechowuj do podania sernika lub do polewania lodami). Włóż z powrotem do lodówki podczas przygotowywania ganache. Po wytworzeniu i ostygnięciu ganache wyjmij ciasto z lodówki i wlej ganache na warstwę karmelu. Włóż z powrotem do lodówki podczas robienia bitej śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polewa LodowaPolewa Lodowa
Pokrojone BrzoskwiniePokrojone Brzoskwinie
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
22
Bitą śmietanę włożyć do woreczka z 1 metrową końcówką, wyjąć ciasto z lodówki i wyłożyć bitą śmietanę na brzeg sernika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
23
Wierzch ciasta skropić sosem karmelowym i posypać płatkami soli morskiej. Przykryć i przechowywać w lodówce do momentu przygotowania do serve.To podawać, uruchomić małą metalową szpatułkę wokół krawędzi springform pan; ostrożnie usunąć stronę patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone BrzoskwiniePokrojone Brzoskwinie
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
24
Sernik pokroić w plasterki. Możesz skropić plastry z większą ilością sosu karmelowego, jeśli chcesz. Przykryć i schłodzić pozostały sernik.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone BrzoskwiniePokrojone Brzoskwinie
TrudnośćEkspert
Gotowe W10 hrs
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Magazyn