Sernik karmelowo-orzechowy
Sernik karmelowo-orzechowy może być właśnie tym deserem, którego szukasz. Ten przepis jest dla 8 osób i kosztuje 1,53 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 512 kalorii , 8 g białka i 42 g tłuszczu . 112 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 4 godzin . Udaj się do sklepu i kup cukier, mielony cynamon, okruchy ciastek graham i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 44% , to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Czekoladowo-karmelowo-orzechowy sernik Bliss , Łatwe karmelowo-orzechowe brownie i Pekanowo-karmelowe kwadraty .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). W średniej misce wymieszaj pokruszone herbatniki graham, zmielone orzechy pekan, cukier, cynamon, przyprawę do szarlotki i gałkę muszkatołową.
Dokładnie wymieszaj i wyłóż ciasto na dno formy o średnicy 23 cm (9 cali).
W dużej misce ubij serek śmietankowy, 1/2 szklanki cukru i wanilię, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Ubijaj jajka, jedno po drugim.
Wlać nadzienie do ciasta.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 70 minut lub do momentu, aż nadzienie będzie gotowe. Pozostawić do ostygnięcia.
W małej misce wymieszaj karmelową polewę i posiekane orzechy pekan.
Rozprowadź równomiernie na schłodzonym serniku. Schłodź co najmniej 4 godziny przed podaniem.