Sernik dyniowy z polewą Pralinową z orzechów pekan
Sernik dyniowy z polewą Pralinową orzechową to Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja zawiera 453 kalorie, 6G białka, oraz 31 g tłuszczu. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać brązowy cukier, śmietana, sok z cytryny, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Zapiekanka ze słodkich ziemniaków z polewą Pralinową z orzechów pekan, Słodkie Ziemniaki Z Polewą Orzechową I Gingersnap Praline, oraz Sernik cioci Peggy z polewą Pralinową.
Instrukcje
Ustaw stojak na blasze do pieczenia i wyłóż stojak z 2 warstwami ręczników papierowych.
Rozprowadzić puree z dyni na ręcznikach papierowych i odcedzić na 2 godziny, aż puree będzie dość suche.
Posmaruj dno i bok 9-calowej patelni sprężynowej. W robocie kuchennym pulsuj krakersy Grahama, aż zostaną drobno zmielone.
Dodaj pekan i brązowy cukier i pulsować, aż drobno zmielone.
Dodać roztopione masło i pulsować tylko do momentu włączenia. Nacisnąć okruchy na dno przygotowanej patelni.
Piec skórkę przez około 8 minut, aż będzie pachnąca i lekko rumiana.
Niech skorupa ostygnie całkowicie.
W misce stojącego miksera elektrycznego wyposażonego w łopatkę, ubić serek śmietankowy, aż będzie bardzo gładki. W małej misce, ubić cukier z solą, cynamon, gałka muszkatołowa, goździki i ziele angielskie. Z maszyny NA, dodać przyprawy cukru do serka i ubić, aż kremowy, skrobanie dno i bok miski. Ostrożnie dodać odsączony puree z dyni i ubić na gładką masę.
Dodać jajka po kolei, dobrze ubijając i zeskrobując miskę między każdym dodatkiem. Ubij w śmietanie, soku z cytryny i wanilii, aż sernik będzie gładki.
Wlać masę sernikową na ostudzoną skórkę i piec przez 12 minut. Obniż temperaturę piekarnika do 225 i piecz sernik przez około 3 godziny, aż termometr błyskawicznie odczytany włożony do środka zarejestruje 150; środek będzie bardzo roztrzepany, ale nie płynny.
Niech sernik ostygnie na stojaku, następnie przykryć folią i przechowywać w lodówce na noc.
Rozprowadź gorący nóż wokół sernika i poluzuj pierścień formy sprężynowej. Ostrożnie wyjmij pierścień i przenieś ciasto na talerz. Używając ciepłego noża, pokrój ciasto na kliny i podawaj z polewą Pralinową z orzechów pekan i bitą śmietaną.