Sernik Czekoladowo-Ciasteczkowy
Sernik czekoladowo-Ciasteczkowy wymaga z grubsza 11 godzin od początku do końca. Ten przepis służy 14 i kosztuje $1.4 za porcję. Jedna porcja zawiera 574 kalorii, 8G białka, oraz 48 g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, półsłodkie chipsy czekoladowe, serek śmietankowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 23%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Sernik Czekoladowo-Ciasteczkowy, Sernik Czekoladowo-Ciasteczkowy, oraz Sernik Z Ciasteczkami Czekoladowymi.
Instrukcje
Połączyć 2 szklanki okruchy cookie, roztopione masło, brązowy cukier, i cynamon w średniej misce; mocno naciśnij mieszaninę równomiernie na dnie i 1 cala się boki 10-calowy springform patelni.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 5 minut; odstawić.
W dużej misce ubić serek śmietankowy, aż będzie gładki. Stopniowo wymieszać 1 1/4 szklanki cukru, 1/3 szklanki śmietany ubijającej, mąki i 1 łyżeczki wanilii. Ubić w jajkach, po jednym na raz, ubijając po każdym dodaniu.
Wlać 1/3 ciasta do przygotowanej patelni. Top z 1 1/2 szklanki kawałki cookie; wlać w pozostałym cieście.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 45 minut.
Wyjąć ciasto z piekarnika.
Połączyć śmietanę, 1/4 szklanki cukru i 1 łyżeczkę wanilii; równomiernie rozprowadzić na serniku. Kontynuuj pieczenie przez 7 minut. Wyłącz piekarnik i pozostaw w piekarniku 30 minut.
Wyjmij sernik i pozostaw do całkowitego ostygnięcia na drucianym stojaku.
W rondlu wymieszaj 1 szklankę śmietany do ubijania i chipsów czekoladowych; mieszaj na małym ogniu, aż czekolada się rozpuści, a następnie wymieszaj 1 łyżeczkę wanilii.
Masę polać sernikiem jeszcze ciepłym. Przechowywać w lodówce do czasu serwowania. Powinno być co najmniej 8 godzin na czas lodówki, usuń około 1/2 godziny do 1 godziny przed podaniem, usuń pierścień z patelni springform, udekoruj do wyboru i wyjmij widelec!