Sernik cytrusowy z jagodami
Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 455 kalorii, 7G białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka skórki pomarańczowej, malin, żółtek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 14 godzin i 5 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Ciasto z cytrusami i jagodami, Ciasto winne o zapachu cytrusów ze świeżymi jagodami, oraz Sernik z jagodami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przesuń stojak piekarnika do najniższej pozycji.
Piekarnik rozgrzać do 191°. lekko nasmarować 10-calową sprężynową patelnię. W średniej misce, wymieszać wszystkie składniki skórki, za pomocą rąk. Naciśnij jedną trzecią mieszaniny równomiernie na dnie patelni. Naciśnij pozostałą mieszaninę w połowie strony patelni.
Piec 8 do 10 minut lub do jasnego złotego koloru.
W dużej misce, beat twarogu, 1 3/4 szklanki cukru, 3 łyżki mąki, skórka pomarańczowa, skórka cytrynowa i sól z mikserem elektrycznym na średniej prędkości o 1 minutę lub do gładkiej. Ubić jajka, 2 żółtka i 1/4 szklanki śmietany ubijającej, ubijając na małej prędkości, aż do dobrze wymieszanego.
Wlać do upieczonej Skórki (patelnia będzie pełna).
Obniżyć temperaturę pieca do 149°.
Piec około 35 minut dłużej lub do środka jest ustawiony. (Nie wkładaj noża, ponieważ dziura może spowodować pęknięcie sernika.) Wyłączyć piekarnik i pozostawić sernik w piekarniku 15 minut. Schłodzić w patelni na stojaku chłodzącym 15 minut.
Uruchom nóż wokół boku patelni, aby poluzować sernik. Przechowywać w lodówce odkrytej około 3 godzin lub do schłodzenia; przykryć i kontynuować chłodzenie co najmniej 9 godzin, ale nie dłużej niż 48 godzin.
Uruchom nóż wokół boku patelni, aby poluzować sernik; ostrożnie usuń stronę patelni. W schłodzonej małej misce, beat 3/4 cup whipping cream with electric mixer on high speed until stiff.
Na wierzch sernika rozprowadzić bitą śmietanę.
Dekoruj malinami. Przechowywać w lodówce.