Serduszka Rzymskie z pieczoną papryką i sosem Cabrales
Serca Romaine z pieczoną papryką i sosem Cabrales jest jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 148 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.05 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, oregano, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Serduszka Rzymskie Z Kozim Serem Dressing, Serca rzymskie z sosem Miso-musztardowym, oraz Serduszka Sałatka Rzymska z kremowym sosem sojowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połóż chiles i paprykę na ich bokach na stojakach palników gazowych i włącz płomień na wysoki. (Lub broil na stojaku brojlerów patelni o 2 cale od ciepła.) Piecz, obracając szczypcami, aż Skórki poczernią, 5 do 8 minut.
Przenieść do miski, a następnie przykryć i pozostawić na parze 10 minut. Obrać, nasiona i pokroić w cienkie paski.
Ubij razem składniki dressingu w dużej misce.
Każdy liść Romanii zanurz w sosie, aby pokryć, otrząsając nadmiar i ułóż na talerzu. Wrzucić paski pieprzu w pozostałym sosie i rozrzucić na romaine.
* Paprykę można prażyć 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć.* Możesz zrobić opatrunek 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryty. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem.