Ser Pleśniowy-Boczek Focaccia
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na chleb, więc spróbuj sera pleśniowego-boczku Focaccian. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 336 kalorii, 8G białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać mąkę, pieprz, ziemniaki russet, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Gruszka, ser pleśniowy i boczek Pizza W Stylu Focaccia, Focaccia z karmelizowaną cebulą, gruszką i serem pleśniowym, oraz Focaccia z karmelizowaną cebulą, gruszką i serem pleśniowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić drożdże i miód w 1/2 szklanki ciepłej wody (110 ° F-115 ° F) w małej misce.
Niech situntil spieniony, o 10 minut.
Połączyć 4 1/2 szklanki mąki, sól, i pieprzw dużej misce.
Dodać mieszaninę drożdży, 6 łyżek oleju, ziemniaki i 1 szklankę ciepłej wody.
Wymieszać drewnianą łyżką, aż do prawie włączenia, a następnie zakończyć mieszanie z yourhands.
Przenieść ciasto do mąki worksurface i ugniatać, aż gładkie, 4-6 minut, dodając więcej mąki przez łyżka stołowajeśli ciasto wydaje się bardzo lepki (ciasto powinno być miękkie i elastyczne).
Umyj dużą miskę olejem; umieść miskę doughin. Przykryj folią i umieść w ciepłym, wolnym od przeciągów miejscu.
Niech riseuntil dwukrotnie, o 1 godzinę.
Tymczasem podgrzać dużą patelnię overmedium-wysokie ciepło.
Dodaj boczek i cookuntil jest lekki złoty, ale nie chrupiące.
Ręczniki papierowe Transferto do osuszenia.
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Wyszczotkuj blachę do pieczenia 17x11x1"z olejem. Naciśnij ciasto na patelnię.Naciskaj opuszkami palców na całym ciele, formującwymiary.
Skropić pozostałe 2 łyżki oleju.
Piec focaccia przez 10 minut.
Posypać, potem bekon i rozmaryn.Powrót do piekarnika i piec na złoty kolor, 12-15 minut dłużej.
Ostudzić przez 10 minutw patelni. Przesuń chleb na drucianym stojaku do całkowitego schłodzenia. Pokroić na kawałki 2x1".