Ser Cytrynowo-Czosnkowy Feta
Cytrynowy czosnek ser Feta jest bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie hor d ' oeuvre. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 15 porcji z 41 kalorii, 1G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. 42 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać oliwę z oliwek, ząbki czosnku, oliwki castelvetrano, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Cytrynowy szpinak Sauté z pomidorami i serem Feta, Dip z serem feta i czosnkiem, oraz Spaghetti z pomidorami, czarnymi oliwkami, czosnkiem i serem Feta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek i zmiażdżone ząbki czosnku w rondlu na średnim ogniu 2 do 3 minut lub aż czosnek zacznie bąbelkować.
Zdjąć z ognia i całkowicie schłodzić.
Warstwa 2 oz. ser feta, 2 plastry cytryny, 4 gałązki tymianku i 1/4 szklanki oliwek w 1 (1-pkt.) jar. Powtórz warstwy raz.
Wlać mieszankę olejowo-czosnkową do słoika.
Dodaj dodatkowy olej, aby napełnić słoik. Przykryć i schłodzić 24 godziny przed podaniem. Przechowywać w lodówce do 3 dni.
Opakowanie w: szklane kanistry z drewnianymi pokrywkami (95 zł/Komplet 3 szt.; williams-sonoma.com)