Semifreddo żurawinowo-limonkowe z ciastem funtowym

Semifreddo żurawinowo-limonkowe z ciastem funtowym
Semifreddo żurawinowo-limonkowe z ciastem funtowym może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na desery. Z tego przepisu wychodzi 16 porcji zawierających 303 kalorie, 4 g białka i 14 g tłuszczu każda. Za 68 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową. Udaj się do sklepu i kup wodę, ciasto funtowe, ciężką śmietankę do ubijania i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 15%, to danie jest raczej złe. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Key Lime Pound Cake, Key Lime Pound Cake i Key Lime Pound Cake.

Instrukcje

1
Linia druga 8-calowa. x 4 cale foremki na bochenek owinięte folią plastikową, tak aby krawędzie zwisały poza boki. W małym rondlu wymieszaj żurawinę, cukier i cydr. Gotuj na średnim ogniu, aż lekko zgęstnieje, około 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Soku Z Limonki, Podzielone1/4 Szklanki Soku Z Limonki, Podzielone
1 Bochenek (10-3/4 Uncji) Zamrożonego Ciasta Funtowego, Rozmrożonego I Pokrojonego Na 16 Plasterków1 Bochenek (10-3/4 Uncji) Zamrożonego Ciasta Funtowego, Rozmrożonego I Pokrojonego Na 16 Plasterków
Bochenek Zamrożonego Ciasta Funtowego, Rozmrożony I Pokrojony Na 16 PlasterkówBochenek Zamrożonego Ciasta Funtowego, Rozmrożony I Pokrojony Na 16 Plasterków
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Zdjąć z ognia. Wymieszać z połową soku z limonki. Ochłodzić do temperatury pokojowej; przykryć i przechowywać w lodówce aż do zastygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
3
Umieść zimną wodę i pozostały sok z limonki w małej misce; posypać żelatyną. W podwójnym bojlerze lub metalowej misce ustawionej nad gotującą się wodą stale ubijaj żółtka i nektar z agawy, aż mieszanina pokryje grzbiet łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Procent Tequili BlancoProcent Tequili Blanco
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Zdjąć z ognia i wymieszać z mieszaniną żelatyny i skórką limonki, aż się połączą. Przechowywać w lodówce do lekkiego schłodzenia, około 15 minut. W dużej misce połącz mieszankę żurawinową i jajeczną; ubijaj, aż dobrze się wymiesza. W małej misce ubijaj śmietanę, aż powstanie sztywna piana. Włóż bitą śmietanę do mieszanki żurawinowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Skórka Z LimonkiSkórka Z Limonki
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Na warstwę ciasta, w małej misce ubij serek śmietankowy, nektar z agawy i 4 łyżeczki ciemnego rumu, aż masa będzie jasna i puszysta. Złożyć miętę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Procent Tequili BlancoProcent Tequili Blanco
1-1/2 Szklanki Czerwonych I Zielonych Kandyzowanych Wiśni1-1/2 Szklanki Czerwonych I Zielonych Kandyzowanych Wiśni
Ciemny RumCiemny Rum
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Posmaruj kawałki ciasta funtowego pozostałym ciemnym rumem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Bochenek Ciasta Funtowego Lub 1 Opakowanie (10-3/4 Uncji) Mrożonego Ciasta Funtowego, RozmrożonegoPrzygotowany Bochenek Ciasta Funtowego Lub 1 Opakowanie (10-3/4 Uncji) Mrożonego Ciasta Funtowego, Rozmrożonego
Ciemny RumCiemny Rum
7
Rozsmaruj mieszaninę serka śmietankowego na ośmiu plasterkach ciasta; przykryj pozostałymi plasterkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Czerwonych I Zielonych Kandyzowanych Wiśni1-1/2 Szklanki Czerwonych I Zielonych Kandyzowanych Wiśni
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
8
W przygotowanych foremkach ułóż połowę masy żurawinowej, warstwy ciasta z nadzieniem i pozostałą masę żurawinową. Wygładź górę; przykryć wystającą plastikową folią. Zamrażaj przez noc lub do momentu, aż stwardnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
9
Aby podać, wyjmij deser z formy, używając końcówek plastikowego opakowania do wyjęcia z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Usuń plastik.
11
Pokrój w plasterki.

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Semifreddo w menu? Spróbuj połączyć z kremowym sherry, porto i moscato d'asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Barefoot Bubbly Extra Dry z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Barefoot Bubble Extra Dry
Barefoot Bubble Extra Dry
Barefoot Bubbly Extra Dry Champagne oferuje aromaty dojrzałego jabłka uzupełnione nutami cytrusów. Tostowe smaki uzupełniają kremowe, trwałe wykończenie. Najlepiej smakuje schłodzone (36-40°F). To musujące wino jest doskonale zrównoważone wieloma warstwami owoców, które zachwycają podniebienie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn