Sekretny składnik (żurawina): duszona tęczówka z żurawiną
Tajemniczy składnik (żurawina): duszona tęczówka z żurawiną jest jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przystawka. Ten przepis służy 6 i kosztuje 76 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 103 kalorie. Jest idealny do Boże Narodzenie. 29 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz żurawinę, wodę, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Sekretny składnik (żurawina): Chutney żurawinowy z pomarańczą i Krystalizowanym imbirem, Sekretny składnik (żurawina): lody żurawinowe z kawałkami białej czekolady, oraz Tajny Składnik Dziękczynienia Sos Żurawinowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować chard przez wycięcie łodygi ze środka każdego liścia. Trim końce każdej łodygi, a następnie cięte na bias w 1 1/2-calowe kawałki. Liście rozdrzeć na 3 lub 4 kawałki każdy.
W średniej patelni z prostymi bokami, podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodać cebulę i zmniejszyć ogień do niskiej. Gotować, mieszając często do miękkości, o 5 protokół.
Dodaj żurawinę, tylko łodygi chard, ząbek czosnku i wodę. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć i dusić na małym ogniu przez 30 minut.
Gdy łodygi chard są miękkie, zdjąć pokrywę i zwiększyć ciepło do wysokiej.
Dodaj liście chard, i używać szczypce do obracania liści w patelni, aż tylko zwiędną, o 5 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać na gorąco, skropione z pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek. Opcjonalnie możesz dodać pokruszony świeży kozi ser na wierzch w ostatniej chwili przed podaniem.